home design 800x400

Δ. Ορφανός: Συναντήθηκε με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Αργολίδας

Ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων για τα προβλήματα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό είχε την Παρασκευή 17 Μαΐου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Νεφροπαθών και συμπαραστατών τους Νομού Αργολίδας που αποτελείτο από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ιωάννα Ντρούλια και τον Ταμία  Βασίλειο Παρασκευόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου που αφορά τόσο στη Λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, όσο και στις δράσεις του Συλλόγου.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε τον Ορφανό για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού (Νεφρολόγου) στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Άργους, αφού με την αποχώρηση της δεύτερης νεφρολόγου, πλέον η Μονάδα λειτουργεί με μία (1) μόνο νεφρολόγο και δύο (2) ιατρούς Γενικής Ιατρικής, ενώ η Προκήρυξη για νέο Ιατρό Νεφρολόγο είναι σε στασιμότητα.

Επίσης, ο  Ορφανός ενημερώθηκε για τη συνεργασία του Συλλόγου με τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και το Ίδρυμα Ωνάση και για τη συμμετοχή του στο ενημερωτικό Πρόγραμμα Organmeetings, ενώ του προτάθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων – και όχι μόνο – του Δήμου Ναυπλιέων σε επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του Ε.Ο.Μ., ώστε όλοι μαζί να αποτελέσουμε έναν πολύτιμο κρίκο στην αλυσίδα ζωής της εκστρατείας ανάπτυξης της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η διερεύνηση διοργάνωσης Ενημερωτικής Ημερίδας με θέμα «Δωρεά Οργάνων και Μεταμόσχευση» η οποία θα απευθύνεται σε ενήλικες, καθώς και ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για το παραπάνω θέμα μέσω των δύο Προγραμμάτων «Οργανούληδες» του Ε.Ο.Μ. που απευθύνεται, το ένα σε μαθητές Δημοτικού και το άλλο σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων συνεχάρη την αντιπροσωπεία του Συλλόγου για το συνεχή και ακούραστο αγώνα, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο και υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράστασή του σε κάθε βήμα και σε κάθε ενέργεια που θα είναι προς όφελος των πολιτών του Δήμου και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του Συλλόγου είναι να ενημερώσει σχετικά με τα παραπάνω θέματα όλους τους Δήμους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους Φορείς της Αργολίδας.

Σχόλια

Exit mobile version