home design 800x400
home design 1170Χ320

Από δήθεν Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε σκουπιδότοπο (Βίντεο)

Πώς έχει καταντήσει σήμερα το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο “Ανδριανόπουλου” πευκόφυτης έκτασης 40 στρεμμάτων, στα Εξαμίλια Κορινθίας
Το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο “Ανδριανόπουλου”

Το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο “Ανδριανόπουλου” πευκόφυτης έκτασης 40 στρεμμάτων που προορίζονταν για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπαζών και απορριμμάτων

Πριν μερικά χρόνια το παλιό στρατόπεδο του Υπολοχαγού “Ανδριανόπουλου” ήταν ένας υπέροχος χώρος πρασίνου, γεμάτος πεύκα και αλάνες, στίβους μάχης και παλιά κτίρια, απομεινάρια του στρατώνα, που παρά την εγκατάλειψη, ήταν πεντακάθαρος και ασφαλής, σήμερα δυστυχώς η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Παντού σκουπίδια, ό,τι μπορείς να φανταστείς, μπάζα, πλαστικά, έπιπλα… Κομμένοι κορμοί πεύκων από παράνομη μάλλον υλοτομία.
Ακόμα και ακάλυπτο πηγάδι, αρκετά βαθύ (00:42), που εύκολα μπορεί να αποτελέσει παγίδα θανάτου για ανθρώπους και ζώα.

Το χρονικό

Η τύχη του το ήθελε να παραχωρείται από τον υφυπουργό Εθν. Αμυνας Θ. Κοτσώνη στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την κάλυψη των μόνιμων κτιριακών του αναγκών το 2004.

Η παραχώρηση ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2005 και ακολουθούσαν οι διαδικασίες των μελετών και των κατασκευών μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το 2009 το Δ/Σ Κορινθίων αποφασίζει ομόφωνα το καθορισμό χρήσης γης στο χώρο του πρώην στρατοπέδου για την έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου και το 2012 ζητά την επίσπευση των ενεργειών κατασκευής των εγκαταστάσεων, αίτημα που μεταφέρει με ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό και ο βουλευτής Χρ. Δήμας.

Το 2013 ο χώρος αυτός χαρακτηρίζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως πάρκο πόλης 3 με χρήση οικολογικού – ενεργειακού –εκπαιδευτικού -αθλητικού πάρκου, τριτοβάθμια εκπαίδευση και υποδομές πόλης

Η τελευταία πράξη ήταν το 2018 όταν το Δ/Σ Κορινθίων επικαιροποιεί την παλιά απόφαση του, περί καθορισμού χρήσης γης, σχετικά με την έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, για την ανέγερση κτιρίων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Άτυπη χωματερή

Κάπου εδώ ερχόμαστε στο σήμερα. Σε αυτή την θλιβερή γεμάτο εγκατάλειψη και αδιαφορία από το κάθε αρμόδιο, εικόνα.

Τα όνειρα για πανεπιστήμιο στα Εξαμίλια ξεχάστηκαν απο τις καθυστερήσεις και θάφτηκαν κάτω από μπάζα και απορρίμματα.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η σκουπιδοποίηση της περιοχής, παράνομα και εις βάρος των κατοίκων και του οικοσυστήματος.

Σκουπίδια τα όνειρά μας, σκουπίδια και ο τόπος μας!.

Βίντεο: DroneDays gr

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Έφη Ροκανά (mypressnet.gr)

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Διοικητικός Υπάλληλος

    Σιγά μην ενδιαφερθεί η πρυτανική αρχή του ΠΑΠΕΛ να προχωρήσει την αξιοποίηση. Το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να υπογραφεί απευθείας συμβάσεις και να υπογραφεί συμβάσεις εκατομμυρίων για συμβούλους δήθεν στρατηγικού σχεδιασμού.
    Δυστυχώς νομίζουν ότι είμαστε κορόιδα….

  2. Πρέπει να επέμβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας, με διεπιστημονική και διαθεματική ανάλυση. Πρέπει να επέμβουνε όλα τα τμήματα για την καθαριότητα και ανάδειξή του. Να μπει σε γενικό αρχαιολογικό πρόγραμμα με το σύστημα Νεοτέρων και Συγχρόνων Αρχαιοτήτων.

riviera banner

newsletter banner anagnostis