home design 800x400

Οι 9 ειδικότητες της ΣΑΕΚ Άργους για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25

Η λειτουργία των τμημάτων θα καταστεί δυνατή εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων σπουδαστών/στριών

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Άργους (πρώην ΔΙΕΚ) ενημερώνει τους /τις ενδιαφερόμενους/ες για φοίτηση στη βαθμίδα της επαγγελματικής κατάρτισης ότι προτίθεται να λειτουργήσει τις κάτωθι ειδικότητες για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25:

  1. Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου (πιλοτικό πρόγραμμα)
  2. Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας
  3. Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
  4. Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και προώθησης προϊόντων (marketing)
  5. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
  6. Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
  7. Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας
  8. Εσωτερική αρχιτεκτονικη διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων
  9. Τεχνικός κηποτεχνικών εφαρμογών και έργων πρασίνου

Η λειτουργία των ειδικοτήτων τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και θα καταστεί δυνατή εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων σπουδαστών/στριών.

Η επιλογή των ειδικοτήτων έγινε με βάση μια σειρά από κριτήρια όπως:

  • τη διαθεσιμότητα εργαστηριακού εξοπλισμού και χώρων που θα φιλοξενήσουν τα μαθήματα. Η συνεργασία με τη διεύθυνση του Εργαστηριακού Κέντρου Άργους που παρέχει εξειδικευμένο εργαστηριακό εξοπλισμό είναι άριστη και ετησίως υπογράφεται πρωτόκολλο συνεργασίας.
  • τις ανάγκες κατάρτισης της αγοράς εργασίας και των ενδιαφερομένων.
  • την όσο το δυνατόν ευρύτερη κάλυψη τομέων, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενδιαφερομένων.
  • την εμπειρία της ίδιας της ΣΑΕΚ Άργους η οποία από το 1993 παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης, με έμφαση στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας, της Οικονομίας αλλά και άλλων. Για παράδειγμα η ειδικότητα του Διασώστη – Πληρώματος Ασθενοφόρου με πιλοτικό πρόγραμμα που γράφτηκε από εκπαιδευτές της ΣΑΕΚ αποτελεί σημαντικό παράδειγμα εκπαιδευτικής καινοτομίας, με συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.
  • την πρωτοτυπία ίδρυσης ειδικοτήτων.
  • τη συνεργασία με φορείς και επαγγελματικές ενώσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών εκπαίδευσης.

Η (δωρεάν) φοίτηση στη ΣΑΕΚ εκτείνεται σε δυο έτη (4 εξάμηνα), με τετραήμερη κατάρτιση και ώρες μαθημάτων από 16:50 έως 20:45. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης ο/η εκπαιδευόμενος/η λαμβάνει τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) με την οποία θα συμμετάσχει στις εξετάσεις Πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, προκειμένου να κατοχυρώσει το επαγγελματικό του δικαίωμα.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται περαιτέρω για πληροφορίες για τις ειδικότητες, μπορούν να επικοινωνούν στο email saekarg@sch.gr ή στο τηλέφωνο 27510 62910 από τις 14:00 έως τις 22:00.

Στο επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι ειδικότητες ξεχωριστά καθώς και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και προοπτικές εργασίας.

Σχόλια

Exit mobile version