home design 800x400

Μικρά Στραβά: Η ονειρεμένη παραλία στο Λουτράκι που λίγοι γνωρίζουν

Η παραλία δεν είναι φημισμένη, οργανωμένη ή κοσμοπολίτικη. Το σίγουρο είναι ότι θα σου προσφέρει χαλαρές στιγμές μακριά από την πολυκοσμία

Η παραλία Μικρά Στραβά αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να κάνεις μια διαφορετική μονοήμερη και να απολαύσεις ακόμη και το ηλιοβασίλεμα.

Βρίσκεται στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αποτελεί κυριολεκτικά έναν μικρό παράδεισο στην ελληνική φύση και βρίσκεται μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα και το Ναύπλιο. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να πηγαίνεις όσο συχνά θέλεις.

Τι θα συναντήσεις στην παραλία

Στα Μικρά Στραβά θα συναντήσεις γαλάζια, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά και ψιλό βοτσαλάκι. Το σκηνικό συμπληρώνεται από δέντρα και πράσινους λόφους, δημιουργώντας ένα τοπίο ηρεμίας και γαλήνης.

Έχει μοναδικά χρώματα, σπανίως θα δεις μεγάλα κύματα και βαθαίνει προοδευτικά, πράγμα που την καθιστά κατάλληλη για παιδιά.

Η παραλία αυτή θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και θα σε κάνει να επιστρέψεις σύντομα.

Τι να έχεις μαζί σου

Φυσικά, δεν πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία, οπότε καλό είναι να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα, ειδικά αν θες να μείνεις έως το βράδυ. Και γιατί όχι;

Αν έχεις μια μικρή σκηνή, μπορείς ακόμη και να διανυκτερεύσεις και να κάνεις μπάνιο με το πρώτο φως του ήλιου. Εμπειρία μοναδική!

Πώς θα πας στην παραλία

Η πρόσβαση στην παραλία Μικρά Στραβά είναι σχετικά εύκολη και θα απολαύσεις ησυχία, μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα της πόλης.

Οπως διαβάζουμε από το «GoingGreece» από Λουτράκι θα συνεχίσεις προς Περαχώρα, από εκεί θα κατευθυνθείς προς Βουλιαγμένη, και όπως κατεβαίνεις κάτω θα υπάρχουν πινακίδες στα δεξιά σου που θα λέει «Προς Μυλοκοπί». Εκεί θα συνεχίσεις δεξιά προς τα πάνω στο βουνό και μέσα στο δάσος. Και σε περίπου 8 km θα δεις μία ταβέρνα στα δεξιά σου. Μόλις την περάσεις, σε περίπου μισό χιλιόμετρο θα δεις κάτι σκουπιδοντενεκέδες στα δεξιά σου και στα αριστερά σου υπάρχει ένας χωματόδρομος. Θα πάρεις αυτόν και θα συνεχίσεις μέχρι κάτω και ακολουθείς δεξιά τέρμα κάτω.

Βίντεο: GREECE WITH MY CAMERA (Αντώνης Καράμπαλης)

Η παραλία δεν είναι φημισμένη, οργανωμένη ή κοσμοπολίτικη. Το σίγουρο είναι ότι θα σου προσφέρει χαλαρές στιγμές μακριά από την πολυκοσμία. Και θα απολαύσεις μια μονοήμερη από εκεί που δεν το περιμένεις.

Σχόλια

Exit mobile version