home design 800x400

Μαλτέζος σε Μαρινάκη: Κοίτα το διαμάντι του Άργους, τη Νεοκλασική Αγορά

Ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών ζήτησε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο την βοήθειά του για την ανάδειξη του νεοκλασσικού και επισήμανε την επιτακτική ανάγκη ανακαίνισής του

Το διαμάντι του Άργους, τη Νεοκλασική Αγορά, έδειξε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ζητώντας την βοήθειά του για την ανάδειξή της και επισήμανε την επιτακτική ανάγκη ανακαίνισής της.

Ήταν μόλις ένα από τα θέματα που ανέδειξε ο δήμαρχος στον Παύλο Μαρινάκη, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Άργος.

Φώτο: anagnostis

Η Δημοτική Νεοκλασική Αγορά Άργους αποτελεί ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίσματα της πόλης. Κτίστηκε το 1889 επί δημαρχίας Σπήλιου Καλμούχου, όπως αναφέρει η argolikivivliothiki.

Τα σχέδια της Δημοτικής Νεοκλασικής Αγοράς Άργους, εκπόνησε ο αρχιτέκτονας Πάνος Καραθανασόπουλος.  Πρόκειται για ένα μεγάλο και συμμετρικό κτίριο που είναι ένα από τα ομορφότερα κτίσματα στην πόλη.  Είναι επίμηκες και χωρίζεται από δύο διαδρόμους κάθετους μεταξύ τους, ένα στενό κι ένα φαρδύτερο, που οδηγούν στις τέσσερεις εξόδους και χωρίζουν το κτίριο σε τέσσερα όμοια τεταρτημόρια. Χαρακτηριστικές είναι οι καμάρες στις οποίες καταλήγει ο φαρδύς διάδρομος.

Σχόλια

Exit mobile version