home design 800x400

6 πεζοπορικές ομάδες ένωσαν την Επίδαυρο με την Καρυά

Πρωτοποριακή δράση πεζοπορικής διασύνδεσης της Αργολίδας από την Ανατολή ως τη Δύση

Μια πρωτοποριακή δράση πεζοπορικής διασύνδεσης της Αργολίδας από την Ανατολή ως τη Δύση υλοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου με συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων και συνάντηση στην Καρυά για φαγητό και συζήτηση.

Μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου απανταχού Καρυωτών και φίλων της Καρυάς «Το Άρτεμίσιο».

Έξι παράλληλες πεζοπορικές δραστηριότητες

Έξι παράλληλες πεζοπορικές δραστηριότητες συνέθεσαν μια ενιαία αφήγηση του μονοπατιού Ε34 που ενώνει την Επίδαυρο με την Καρυά, στις υπώρειες του Αρτεμισίου Όρους. Το μονοπάτι Ε34 έχει μελετηθεί και χαραχθεί ήδη από το 2017 και ήταν η πρώτη φορά που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό με τις παράλληλες αυτές διαδρομές.

Οι περιπατητές συνέκλιναν, μετά το τέλος της προσπάθειάς τους, στην Καρυά, όπου τους περίμενε φαγητό και έτσι δημιουργήθηκε μια μεγάλη παρέα από ανθρώπους που αγαπούν τη φύση και το βουνό και κυρίως τον τόπο τους.

Η προσπάθεια αυτή του συλλόγου στηρίχθηκε ιδιαίτερα από τους πεζοπορικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Πολλοί από τους υπεύθυνους των επιμέρους πεζοποριών είναι πιστοποιημένοι συνοδοί βουνού, με μακρά εμπειρία και σπουδές στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Άργους. Αργολίδα: Την Επίδαυρο με την Καρυά ένωσαν 6 πεζοπορικές ομάδες.

Το πρόγραμμα των πεζοποριών

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πεζοποριών είχε ως εξής:

  • Από τα ανατολικά οι Παναγιώτης Δαγρές με τον Θάνο Σωτηρόπουλο και την ομάδα Pindus Hiking περπάτησαν επιλεγμένο τμήμα της διαδρομής Αραχναίο – Λυγουριό και η θέα που εξασφάλισαν από τις ράχες του Δέσκλια προς τον Αργοσαρωνικό ήταν μοναδική!
  • Οι Νίκος Νικητόπουλος και Αναστάσης Κορούλης με την Mountsea Trackers περπάτησαν από την ιστορική μονή Ταλαντίου στο Αραχναίο προς τον Αμαριανό, μέσα από το φαράγγι του Καραμπαμπά, στο οποίο εντοπίζονται ακόμα ίχνη αμαξιτού δρόμου.
  • Οι Σπύρος Μπούμπας και Βασίλης Μηλιώτης από τον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας περπάτησαν τμήμα της “Κοντοπορείας”, του αρχαίου οδικού άξονα, με έναρξη την Προσύμνη και τερματισμό τις Μυκήνες, με το σπουδαίο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
  • Στα δυτικά ο Νίκος Σκανδάλης με την Trekking Up Travel περπάτησαν τον περίφημο κύκλο του κάστρου του Άργους, με το ονομαστό Κριτήριο, το λαξευμένο Αρχαίο Θέατρο, όπως επίσης συμπεριέλαβαν τον λόφο της Ασπίδας, στο περιαστικό δάσος της πόλης.
  • Ο Ηρακλής Σούρσος με την Heracles Gaia πεζοπόρησαν από Βρούστι μέχρι Χούνη, στον σημερινό αμαξιτό δρόμο που οδηγεί στην Καρυά.
  • Τέλος τα μέλη του συλλόγου “Το Αρτεμίσιο” διένυσαν τα τελευταία 8 χιλιόμετρα της δράσης από Βρούστι μέχρι Καρυά. Την Επίδαυρο με την Καρυά ένωσαν 6 πεζοπορικές ομάδες

Όλοι μαζί βρέθηκαν στη συνέχεια στην πλατεία του Δημοτικού Σχολείου Καρυάς, όπου έγινε το παραδοσιακό τραπέζι.

Σημαντικές παρουσίες

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Ιωάννης Μαλτέζος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέων, Εθελοντισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Δαμάλας και η κυρία Ελένη Τσετσέκου, επικεφαλής του τμήματος Ρομά και Μετακινούμενων του Συμβουλίου της Ευρώπη και ιδρύτριας του καλλιτεχνικού φεστιβάλ Fichti Art, με ρίζες από την Καρυά.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν η παρουσία της κυρίας Λυδίας Καρρά, προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η οποία περπάτησε με μέλη του συλλόγου ακόμα δυτικότερα, από την τοποθεσία Αη Λιάς προς το χωριό διαμέσου του περίφημου πλατανοδάσους και των παλιών εγκαταλελειμμένων νερόμυλων, σημείου έλξης και κοινωνικής και οικονομικής ζωής της περιοχής τις προηγούμενες δεκαετίες.

Για την υλοποίηση της εκδήλωσης εργάστηκαν ακατάπαυστα για αρκετές ημέρες μέλη του διοικητικού συμβουλίου και φίλοι του συλλόγου, ώστε να υλοποιηθεί μια άρτια δράση.

Ο σύλλογος Καρυάς «Το Αρτεμίσιο» εύχεται αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει έναυσμα για να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή και σημασία από φορείς και θεσμούς σε μια μορφή ήπιας ανάπτυξης και προβολής του τόπου μας μέσα από την ανάδειξη του άξονα πεζοπορικής περιήγησης της Αργολίδας.

Σχόλια

Exit mobile version