banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Το έθιμο του Αΐ Γιώργη στη Νεστάνη

Οι συμμετέχοντες φορώντας παραδοσιακές φορεσιές ανεβαίνουν στο βράχο του Γουλά

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Το έθιμο του Αΐ Γιώργη στη Νεστάνη
Agios Georgios Nestani

Το έθιμο του Αϊ Γιώργη στη Νεστάνη Αρκαδίας, που έχει τις ρίζες του στις αρχαίες Διονυσιακές Γιορτές και προαναγγέλλει τον ερχομό της Άνοιξης και τη βλάστηση της Γης τηρήθηκε και φέτος, από ντόπιους και επισκέπτες.

Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, αναβίωσαν την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, το έθιμο του Άι -Γιώργη, στην ΤΚ Νεστάνης του Δήμου Τρίπολης.

Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, νωρίς το πρωί, ξεκίνησε η ανάβαση για το βράχο του Γουλά που στέκει εντυπωσιακός πάνω από το χωριό διασχίζοντας δύσβατο μονοπάτι.

Μετά την κατάβαση από το βράχο του Γουλά, στα 1.160 μέτρα, η πρώτη στάση στο Μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου και μετά το γλέντι συνεχίζεται στην πλατεία της Νεστάνης.

Στο εκκλησάκι του Άη-Γιώργη τελείται λειτουργία και οι Άη Γιωρίτες χορεύουν και τραγουδούν ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές και γεμάτοι κέφι και ζωντάνια, κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις  μέσα στο χρόνο.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση φορώντας παραδοσιακή φορεσιά.

Agios Georgios Nestani
Agios Georgios Nestani

Σχόλια

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner argiropoulou anastasia sassa
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis