home design 800x400

home design 1170Χ320

Γιατί ο Μαργέτας δεν θέλει το υδατοδρόμιο στην Κοιλάδα

Αντίθετος στην έκδοση άδειας ίδρυσης του υδατοδρομίου στην Κοιλάδα είναι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας Γιάννης Μαργέτας.
Γιάννης Μαργέτας

Αντίθετος στην έκδοση άδειας ίδρυσης του υδατοδρομίου στην Κοιλάδα είναι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας Γιάννης Μαργέτας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας στην πρώτη του συνεδρίαση στις 20 Φεβρουαριου 2024, στην Ερμιόνη, είχε ως 8ο θέμα: «Παραχώρηση χρήσης χώρου εντός ΕΖΛ Κοιλάδας για χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου». Η απόφαση έλαβε στη Διαύγεια Α.Δ.Α: 9ΞΙΤΟΛΘΛ-Θ4Κ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Μαργέτας και Γιάννης Γκιώνης που μετέχουν από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ, καταψήφισαν την πρόταση του Προέδρου.

Οι απόψεις του Γιάννη Μαργέτα

Ο Γιάννης Μαργέτας κατέθεσε εγγράφως τις απόψεις του όπως παρακάτω:

«Σας γνωστοποιώ την αντίθεσή μου με την όλη διαδικασία της δημιουργίας φακέλου για την έκδοση άδειας ίδρυσης του εν λόγω υδατοδρομίου, αφού διαφωνώ συνολικά με τη δημιουργία του στον εν λόγω λιμένα.

Ξεκινώντας, σας επισημαίνω την ουσιαστική έλλειψη διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, αφού ακόμα και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Κοιλάδος, αγνοούσαν το θέμα.

  • Πιστεύω ότι ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι εντελώς ακατάλληλος αφού ευρίσκεται εντός του κόλπου της Κοιλάδας, ο οποίος ξεκινά από το Φάρο του Αγ. Νικολάου (τοπωνύμιο Σπίθα).
  • Στην περιοχή υπάρχει ύφαλος (ξέρα).
  • Ολόκληρη η παρακείμενη στην ιχθυόσκαλα περιοχή έχει χρήση πλάζ.
  • Η θαλάσσια περιοχή που προτείνεται αποτελεί τη βασική διαδρομή όλων των αλιευτικών σκαφών, όλων των κατηγοριών και μεγεθών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, από και προς τους χώρους αλίευσης. Αποτελεί επίσης διάδρομο διέλευσης και για τα κότερα.
  • Στην περιοχή, όπως έχουν αναδείξει έρευνες υπάρχει μεγάλης έκτασης βυθισμένος οικισμός, έκτασης τουλάχιστον 12 στρεμμάτων, της 3ης χιλιετίας π.Χ. Η λήψη πυρήνων και οι γεωφυσικές διασκοπήσεις στη θαλάσσια περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι στον όρμο της Κοιλάδας συνεχίζονται.
  • Το σημείο που έχει επιλεγεί, είναι απολύτως εκτεθειμένο στο βοριά και τον πουνέντη.
  • Δεν έχει κατατεθεί business plan από ιδιώτη επενδυτή για την εν λόγω επένδυση που να φαίνονται τα πιθανά έσοδα και έξοδα, ώστε να προσδιοριστεί αν πρόκειται για μία βιώσιμη επένδυση.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλώ να μας ενημερώσετε εγγράφως:

  • Σε ποια περιοχή της Ελλάδας λειτουργεί σήμερα υδατοδρόμιο με εμπορική πτήση σε θάλασσα.
  • Όσα λειτούργησαν στο παρελθόν και σήμερα δεν λειτουργούν, ποιες είναι οι αιτίες.
  • Το κόστος ανά πελάτη, αφού απαιτούνται συστηματικές συντηρήσεις, πιστοποιημένο προσωπικό κ.ο.κ.
  • Ποιο είναι σύμφωνα με το πλάνο το σημείο απογείωσης”.

Σχόλια

newsletter banner anagnostis