Οι αποκρατικοποιήσεις, η δημιουργία κέντρων logistics στην Ελλάδα, τα ελληνικά λιμάνια, τα τουριστικά assets αναμένεται να αποτελέσουν βασικά θέματα «προβολής» από εγχώριας πλευράς στο μεγάλο επιχειρηματικό ταξίδι στην Ινδία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην μεγάλη ασιατική οικονομική υπερδύναμη.
Για αυτόν τον λόγο στην επιχειρηματική αποστολή είναι και o Δημήτρης Πολίτης, CEO του ΤΑΙΠΕΔ, που ταξιδεύει στην Ινδία με στόχο να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια στα οποία θα παρουσιάσει τις αποκρατικοποιήσεις, το μοντέλο αξιοποίησης λιμανιών, τα τουριστικά ακίνητα και τα logistic centers στην Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον των Ινδών για την Καραθώνα
Όπως ειπώθηκε, το ΤΑΙΠΕΔ θα παρουσιάσει και ακίνητα που ενδεχομένως να ιντριγκάρουν το ενδιαφέρον Ινδών επενδυτών. Προφανώς και η λίστα είναι «μακρά», ενδεχομένως μέσα σε αυτή να εντάσσονται assets όπως το ακίνητο 1.911.893 τ.μ. (δόμηση: 81.400 τ.μ.) στον Καραθώνα (Ναύπλιο), που θεωρείται ιδανικό για τουρισμό και για χρήσεις όπως ξενοδοχείο, θέρετρο αναψυχής, αναψυχή ή για ιδιοκτησία για διακοπές.
Έχει δυνατότητα για την ανάπτυξη τουρισμού υψηλής ποιότητας και μεγάλης κλίμακας υποδομή. Είναι παραθαλάσσιο ακίνητο, με 1.500 μ. αμμώδη παραλία, βρίσκεται 4 χλμ. από την πόλη του Ναυπλίου.
Η ατζέντα των Ινδών
Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η ατζέντα και η λίστα των «παρουσιάσεων» από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνουν περιουσιακά στοιχεία όπως οι Λιμένες Αλεξανδρούπολης, Πάτρας, Λαυρίου κ.α., ενώ προφανώς θα γίνει αναφορά και στις ήδη «κλεισμένες δουλειές» (Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Καβάλα), τουριστικές μαρίνες όπως της Καλαμαριάς (όπου υπάρχουν βέβαια τοπικές αντιδράσεις), οι επερχόμενες mega επενδύσεις σε εμπορευματικά/logistics parks και επιχειρηματικά κέντρα (Φυλή, Στρατόπεδο Γκόνου κ.ά.), αλλά και ακίνητα στο Ναύπλιο (Καραθώνας) στη Χαλκιδική (π.χ. Ποσείδι), στη Θεσσαλονίκη (κάμπινγκ Αγ. Τριάδας), στην Υπάτη (ιαματικές πηγές) και άλλα σημεία της χώρας. Προσδοκία της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, που προφανώς θα παρουσιάσει και τα πεπραγμένα του Ταμείου ως δείγμα των όσων έχουν ήδη συμβεί στην χώρα, είναι η ενεργοποίηση ενδιαφέροντος από πλευράς Ινδών επενδυτών, που υπό μία έννοια ήδη γνωρίζουν την χώρα (π.χ. με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία ήδη διαθέτει δεσμούς με την Ινδία λόγω αεροδρομίου στην Κρήτη που αναπτύσσει από κοινού με τη GMR και όχι μόνο).