home design 800x400

home design 1170Χ320

Καλαμάτα: Η επιλογή ονόματος ως στρατηγική μάρκετινγκ στον κόσμο της εστίασης

Η παγκόσμια αναγνώριση της Μεσογειακής Γαστρονομίας – Εστιατόριο στο Μεξικό φέρει το όνομα της Καλαμάτας, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Παρίσι
kalamata restaurante

Τα τελευταία χρόνια, η Καλαμάτα έχει καταφέρει να κατακτήσει μια ιδιαίτερη θέση στον κόσμο της εστίασης, με επιχειρήσεις που επιλέγουν το όνομά της για να αναδείξουν τη Μεσογειακή διατροφή. Αυτή η τάση φαίνεται να έχει παγκόσμια ανταπόκριση, καθώς παρατηρείται και σε άλλες χώρες.

Το 2021, το εστιατόριο “Kalamata Paris” στο Παρίσι έθεσε τα θεμέλια, ενώ η επιλογή της πόλης Καλαμάτας φαίνεται πως έχει γίνει πηγή έμπνευσης και για άλλους επιχειρηματίες παγκοσμίως. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι το “Kalamata Restaurante” στη Σαν Φρανσίσκο ντε Καμπέτσε του Μεξικό, το οποίο άνοιξε τις πύλες του τον Ιούλιο του 2023.

kalamata restaurante
Φώτο: fb (Kalamata Restaurante)

Οι ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων επέλεξαν την Καλαμάτα ως σημείο αναφοράς λόγω της άρρηκτης σύνδεσής της με τη μεσογειακή κουζίνα και το ελαιόλαδο. Επιπλέον, η επιλογή αυτή επιδιώκει να προσφέρει μια εύκολα αναγνωρίσιμη τοπική ταυτότητα στις επιχειρήσεις τους, με την ονομασία “Καλαμάτα” να αποτελεί παγκοσμίως αναγνωρίσιμο brand.

Με το λογότυπο που απεικονίζει ένα κλαδί ελιάς και την ενδυμασία του προσωπικού που αναφέρεται στην Αρχαία Ελλάδα, το εστιατόριο “Kalamata Restaurante” στο Μεξικό επιχειρεί να διατηρήσει έναν ελληνικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, η παρουσία του στα social media ενισχύει την εικόνα αυτή, με μια καμπάνια που χρησιμοποιεί την ελληνική λέξη “ΟΠΑ” για να προβάλλει τη διασκέδαση.

Το μενού του εστιατορίου βασίζεται σε πιάτα μεσογειακής κουζίνας, με έμφαση στις ελληνικές συνταγές και τα προϊόντα όπως ντολμάδες, σουτζουκάκια, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα με ελιές Καλαμάτας.

Με αυτόν τον τρόπο, η Καλαμάτα καταφέρνει να εξαγάγει τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της σε παγκόσμιο επίπεδο, καθιστώντας το όνομά της σύμβολο της μεσογειακής διατροφής και του ελληνικού πολιτισμού.

Σχόλια

newsletter banner anagnostis