Στην έκτακτη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2024, του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επέμβαση (Ο.Χ.Ε) Επιδαύρου- Ερμιονίδας- Ναυπλίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της (Ε.Π) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027 η Παράταξη του Γιάννη Μαργέτα υποστήριξε τα παρακάτω:
“Είμαστε υπέρ της συμμετοχής του Δήμου μας σε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα.
Είναι ανάγκη να αμβλυνθούν οι ενδοπερειφερειακές ανισότητες και οι Δήμοι να τρέχουν σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένων και των προγραμμάτων, με τους ίδιους ρυθμούς.
Χρειάζεται να δώσουμε “οξυγόνο”και χώρο ανάπτυξης στις τοπικές οικονομίες και βέβαια στους πολίτες, για να οδηγηθεί η τοπική μας οικονομία στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε τον τουρισμό ως ένα προϊόν που συντίθεται στο πλαίσιο μια ολοκληρωμένης περιφερειακής ανάπτυξης, για να δοθεί μία νέα ισχυρή δυναμική στο τουριστικό μας προϊόν.
Η Αργολίδα θα πρέπει να αναδειχθεί ως ενιαία τουριστική ενότητα, έτσι, ώστε ο επισκέπτης του Πόρτο-Χελίου να μπορεί άνετα να επισκεφτεί τις Μυκήνες και αντιστρόφως, ο επισκέπτης του Ναυπλίου να επισκεφθεί την Ερμιονίδα κ.ο.κ.
Εκτός όμως από το οδικό δίκτυο, αφού έχουμε την ευτυχία ο Δήμος μας να περιβρέχεται από θάλασσα, με εξαιρετικού κάλλους λιμάνια, είναι αδήριτη ανάγκη να αναπτυχθούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες κυρίως στον τομέα του τουρισμού και να βοηθήσουν στην ενοποίηση του τουριστικού προϊόντος στην Αργολίδα.
Για παράδειγμα, η Κοιλάδα αποτελούσε επίνειο του Κρανιδίου και με θαλάσσια συγκοινωνία ένωνε την Ερμιονίδα με την υπόλοιπη Αργολίδα (Ναύπλιο, Τολό, Δρέπανο κ.ο.κ) και είναι γνωστό ότι μέχρι τη δεκαετία του εξήντα αποτελούσε τον κύριο τρόπο επικοινωνίας με την Αργοναυπλία”.