home design 800x400

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες – Επιδείνωση στην Πελοπόννησο την Κυριακή

Προειδοποίηση από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το βράδυ, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 5 Ιανουαρίου έκτακτη σύσκεψη, με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, με τη συμμετοχή και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού.

Έντονα φαινόμενα την Κυριακή στην Πελοπόννησο

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

1) Σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β) Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

2) Αύριο Κυριακή 7 Ιανουαρίου

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

β) Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

Μηνύματα από το 112 στη Δυτική Πελοπόννησο

Προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία εστάλη στα κινητά τηλέφωνα για ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η κακοκαιρία έχει ήδη κάνει την εμφάνιση της σήμερα από νωρίς όπως είχε προβλέψει από χθες Παρασκευή η ΕΜΥ, ενώ αναμένεται ο καιρός να επιδεινωθεί κι άλλο.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Σχόλια

Exit mobile version