Περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο, στην ορεινή Κορινθία, βρίσκονται δύο μοναδικές λίμνες που, ούτε λίγο ούτε πολύ, θυμίζουν αλπικό τοπίο: η Λίμνη Δόξα, στο Φενεό και η λίμνη Στυμφαλία στην ομώνυμη κοιλάδα.
Οι δύο αυτές περιοχές αποτελούν μία ιδανική μονοήμερη απόδραση για όποιον θέλει να περάσει ξένοιαστα κάποιες στιγμές κοντά στη φύση.
Η τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων
H λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.
Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Το εκκλησάκι πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου, μέρα ονομαστικής εορτής του Αγίου, καθώς και τη μέρα εορτασμού των Φώτων, όπου γίνεται καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα.
Πολύ κοντά στην λίμνη βρίσκεται το χωριό Γκούρα.
Μία από της λίγες ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου
Από την άλλη η λίμνη Στυμφαλία στην Ορεινή Κορινθία είναι μία από της λίγες ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου. Βρίσκεται σε οροπέδιο και σε υψόμετρο 680μ. πλαισιωμένη από τις, χιονισμένες μέχρι και τον Απρίλη, κορυφές της Ζήρειας και του Ολίγυρτου.
Η περιοχή ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 και είναι παράδεισος για παρατήρηση πουλιών και βόλτες στη φύση. Όποιον δρόμο κι αν πάρετε για να φτάσετε στο οροπέδιο της Στυμφαλίας (είτε από τους αμπελώνες της Νεμέας είτε από το Κιάτο στα βόρεια παράλια της Πελοποννήσου) είναι «πράσινη διαδρομή» με εντυπωσιακές εναλλαγές της βλάστησης. Τοπία ημιορεινά καταλήγουν στο μυστηριακό οροπέδιο της Στυμφαλίας όπου κυριαρχεί η θρυλική λίμνη.