home design 800x400

home design 1170Χ320

Θεατές στο ψεύδος, τη λάσπη και τη συκοφαντία της Αγροτικής Φυλακής Τίρυνθας οι Βουλευτές Αργολίδος

Γράφει ο Παναγιώτης Σχίζας
Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ενημέρωση Πελοποννήσου της 8ης Δεκεμβρίου 2023, ο υπογράφων Παύλος Δαγρές, συνταξιούχος γιατρός όντας, ως εκπρόσωπος Σωματείου «Ένωση Πολιτών Ενάντια στη Διαφθορά», προσπαθεί για δεύτερη φορά με συκοφαντικά ψεύδη να προσβάλει το κύρος της διευθύντριας της Αγροτικής Φυλακής Τίρυνθας, κυρίας Ευαγγελίας Κατερίνη, αλλά και να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία του τόσου επιτυχημένου αυτού καταστήματος και συγχρόνως να προσβάλει το θεσμό των Αγροτικών Φυλακών της χώρας.

Ο κύριος Παύλος Δαγρές, έχοντας προηγούμενα με τη διευθύντρια το καταστήματος και ενώ υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για την εμπλοκή του ως μάρτυρα υπεράσπισης σε πρώην συνάδελφό του και γιατρό της φυλακής που καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση και την οποία αντικατέστησε σε απουσία της και με χωρίς κανένα διορισμό του και καμία απόφαση του υπουργείου, έμπαινε στη φυλακή και μάλιστα με κατασκευασμένη στρογγυλή κρατική σφραγίδα, ας μας απαντήσει, λόγω του ότι μάχεται ενάντια στη διαφθορά, τα παρακάτω ερωτήματα :

  1. Από που βρήκε τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα, όταν δεν είναι αναζητήσιμα από το διαδίκτυο και βρίσκονται στην κατοχή του Οικονομικού Τμήματος της Αγροτικής Φυλακής. Υπάρχει κάποια διασύνδεση που πρέπει να διερευνηθεί από την Εισαγγελεία….?
  • Η δαπάνη ύψους 16.166,38 € για την αλλαγή των καλοριφέρ και τη γενικότερη ανακαίνιση που έχει γίνει, υπογράφτηκε από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στις 5/12/2023 ! :   https://diavgeia.gov.gr . Ποιες νόμιμες διαδικασίες δεν έχουν ακολουθήσει οι διευθύνοντες της Αγροτικής Φυλακής ? Σε ποιες παρανομίες αναφέρεστε ως συντάκτης του άρθρου ? Γνωρίζετε ότι η διευθύντρια της Αγροτικής Φυλακής διέκοψε την αναρρωτική της άδεια μετά από εγχείρηση, για να ολοκληρωθεί το έργο των καλοριφέρ γιατί υπήρχε σαμποτάρισμα του έργο εκ των έσω….?
  • Ουδεμία διαμαρτυρία υπήρξε από τους κρατούμενους για τη θέρμανση του καταστήματος, αφού η διοίκηση είχε ήδη προβλέψει με ηλεκτρικά σώματα και σόμπες να καλύψει τις ανάγκες των κρατουμένων. Η συκοφαντική αυτή φαντασίωση πως προέκυψε ? Έκανε κάποια έρευνα με ερωτηματολόγια από τους κρατούμενους, μετά από έγκριση του υπουργείου ?
  • Γνωρίζει ο κύριος Παύλος Δαγρές ως ιατρός συνταξιούχος, τα πράγματα περί των Αγροτικών Φυλακών και δη της Τίρυνθας…και πώς δικαιολογείται αυτή η συκοφαντική εμμονή του? Μήπως εκδικητικά ορμώμενος κατά της διευθύντριας λόγω της εμπλοκής του με την πρώην γιατρό που καταδικάστηκε όπου υπήρξε ο ίδιος εμπλεκόμενος?
  • Μήπως έχει κάνει τη διδακτορική του διατριβή για τις Αγροτικές Φυλακές και τυγχάνει να είμαστε συνδιδάκτορες με το ίδιο θέμα ?
  • Στη μεταδιδακτορική μου έρευνα για τις «αποδράσεις» των Αγροτικών Φυλακών της χώρας που έχει δημοσιευθεί, δεν υπάρχουν στοιχεία για 29 αποδράσεις. Από που έχει αντλήσει τις πληροφορίες αυτές ? Μήπως έχουμε κάνει και την ίδια μεταδιδακτορική έρευνα? Οι δύο αποδράσεις των τελευταίων ετών, έγιναν 29 ! ?
  • Η φύλαξη των κρατουμένων είναι ευθύνη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι του εκάστοτε εισαγγελέα προϊσταμένου της κάθε φυλακής και της διεύθυνσης του κάθε καταστήματος. Αυτό δεν το έχει εμπεδώσει ο κύριος Παύλος Δαγρές ? Του το έχουμε υπογραμμίσει και σε προηγούμενο άρθρο μου…
  • Η μη αποπομπή του σωφρονιστικού υπαλλήλου που μετέφερε με το αυτοκίνητό του κρατούμενο για να κάνει διαρρήξεις στο Ναύπλιο και έχει παραπεμφθεί σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος, είναι απόφαση του υπουργείου και της δικαιοσύνης και όχι της διοίκησης του καταστήματος. Ας διερευνηθούν οι προστάτες και οι διασυνδέσεις του συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπαλλήλου, ως εύλογα ερωτήματα του κάθε πολίτη.

Η τελική αναφορά στο άρθρο του κυρίου Παύλου Δαγρέ σχετικά με το κτίριο ή τα κτίρια του Καποδίστρια είναι άκρως αντιφατικό και αυτοαναιρούμενο. Από τη μια ο χώρος της Αγροτικής Φυλακής, σύμφωνα με το άρθρο του «…συνέβαλε καθοριστικά στην Αγροκτηνοτροφική ανάπτυξη της χώρας, και ότι σε αυτές τις κτιριακές εγκαταστάσεις διέμεναν πτωχοί νέοι αγρότες και εκπαιδεύοντο δωρεάν», άρα πολύ καλό και θεάρεστο έργο επιτελούσαν οι κτιριακές  εγκαταστάσεις τότε, ενώ σήμερα προσβάλουν τη μνήμη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και «ενταφιάζουμε το τόσο δημιουργικό έργο του».

Αξίζει εδώ να ενημερώσουμε το συνταξιούχο γιατρό κύριο Παύλο Δαγρέ, ότι το καλό με το θεσμό των Αγροτικών Φυλακών, είναι ότι εκτός της επωφελούς καθημερινής εργασίας των εργαζομένων τροφίμων της φυλακής, εργασία και εκπαίδευση μαζί,  τόσο στον αγροκτηνοτροφικό όσο και στον βιοτεχνικό τομέα, ένας άλλος εξίσου σημαντικός παράγοντας, πέραν του κέρδους και της ζημίας, είναι και αυτός της προετοιμασίας και της ομαλής και ουσιαστικής επανένταξης των τροφίμων στο κοινωνικό σύνολο.

Αρκετοί τρόφιμοι του θεσμού των Αγροτικών Φυλακών, μέσω της εκπαίδευσης και της εργασίας τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, μετά την αποφυλάκισή τους, έχουν εργασθεί σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, σε επώνυμες εταιρείες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, σε συνεργεία ηλεκτρολόγων ή υδραυλικών κ.ά.

Κύριε Παύλο Δαγρέ, πολίτη ενάντια της διαφθοράς, όπως υπογράφετε, ασχοληθείτε με την ιατρική σας επιστήμη και αφήστε τα της εγκληματολογίας και της δικαιοσύνης στους υπεύθυνους για το έργο αυτό. Ξέρουν πολύ καλύτερα τα περί των επιστημών τους από τον καθένα και δεν χρειάζονται κακοήθεις υποβολείς με ψιθύρους του καφενείου να κάνουν τη δουλειά τους.

Το άρθρο έχει συντάξει και αποστείλει ο Παναγιώτης Σχίζας, Δρ. Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου.

(Το μέσο δεν ασπάζεται τις προσωπικές απόψεις και κρίσεις των εκάστοτε αρθρογράφων).

Σχόλια

newsletter banner anagnostis