home design 800x400

home design 1170Χ320

Κραυγή αγωνίας για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας

Πολιτικές παρεμβάσεις από Γιάννη Ανδριανό και Γιώργο Γαβρήλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο
Προσύμνη καλλιτεχνικό γυμνάσιο (2)

Κραυγή αγωνίας από μαθητές και καθηγητές για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας που εδρεύει στην Προσύμνη Άργους, το οποίο ευρισκόμενο στον τρίτο χρόνο της λειτουργίας του, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, κυρίως κτιριακά αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία, λόγω ελλείψεων καθηγητών και εργαστηρίων.

Για το θέμα έχουν κάνει συμβολική αποχή οι μαθητές του σχολείου, ενώ έχει σταλεί και σχετική επιστολή προς τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε νέα Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και την Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως με θέμαεπιστολή μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας για την ανάγκη επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου και δημιουργίας λυκειακών τάξεων.

Στο κείμενο της Αναφοράς ο κ. Ανδριανός επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής παρέμβασής μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας κοινοποιώ συνημμένως επιστολή των μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας όπου υπογραμμίζεται η ανάγκη αναβάθμισης και επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή του λειτουργία και η περαιτέρω ανάπτυξή του με τη δημιουργία λυκειακών τάξεων.

Στο σχολείο ήδη φοιτούν σχεδόν εκατό μαθητές του Γυμνασίου, ενώ στο σημερινό κτίριο δεν καλύπτονται οι ανάγκες εργαστηρίου θεάτρου – κινηματογράφου, εργαστηρίου θετικών επιστημών, βιβλιοθήκης, εργαστηρίου πληροφορικής και αθλητικών εγκαταστάσεων στον αύλειο χώρο, καθώς και οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μελλοντική λειτουργία λυκειακών τάξεων. Επίσης, υπάρχει ανάγκη τοποθέτησης εκπαιδευτικών για τις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις χορού και κινηματογράφου καθώς και δημιουργίας τμήματος χορού στην Α’ Γυμνασίου ώστε να μπορέσει το σχολείο να αναπτυχθεί προς όλες τις κατευθύνσεις τις επόμενες σχολικές χρονιές, δεδομένου μάλιστα του ότι ήδη υπάρχουν μαθητές της Α’ Γυμνασίου που έχουν περάσει με εξετάσεις στο τμήμα χορού.

Τούτων δοθέντων, σας καλώ να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω επιστολή και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες».

Παρέμβαση και από Γαβρήλο

Την κραυγή αγωνίας των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, μετέφερε ο Γιώργος Γαβρήλος στην Βουλή, μέσω Αναφοράς που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Παιδείας και την Υπουργό Εσωτερικών.

Όπως διεξοδικά και με ιδιαίτερη ευαισθησία αναλύουν τα ίδια τα παιδιά στην Επιστολή τους, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λειτουργίας όπως την έλλειψη επαρκών αιθουσών για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών, την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και κενά σε ειδικό προσωπικό για τα καλλιτεχνικά μαθήματα. Τέλος, ζητούν από την Πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να ιδρυθεί και Καλλιτεχνικό Λύκειο, ώστε να μην αναγκαστούν να διακόψουν τις ειδικές σπουδές τους.

Ο βουλευτής Αργολίδας πολλές φορές έχει ασχοληθεί με τις ανάγκες που το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Νομού αντιμετωπίζει, ενώ έχει καταθέσει και σχετική Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία που όμως δεν απαντήθηκε επαρκώς. Όπως σημειώνει στην σημερινή Αναφορά του, είναι άλλο πράγμα η ίδρυση ενός Σχολείου και άλλο η μέριμνα για την ομαλή λειτουργία του. Η Κυβέρνηση έχει κυριολεκτικά αφήσει ένα νέο Σχολείο στη μοίρα του. Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας λειτουργεί τόσο καιρό χάρη στην αγάπη των παιδιών για την Τέχνη και χάρη στις καθημερινές προσπάθειες καθηγητών και γονιών.

Όπως τονίζει ο Γιώργος Γαβρήλος, η στήριξη της Πολιτείας απουσιάζει, αφήνοντας τους μαθητές να απογοητεύονται καθημερινά και να απομακρύνονται από τα όνειρά τους.Τα συναρμόδια Υπουργεία πρέπει άμεσα να ενσκήψουν πάνω από τα προβλήματα, να βρουν βιώσιμη λύση για το κτιριακό ζήτημα, να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που θα δώσουν ανάσα στα παιδιά, όπως η δημιουργία θεατρικού χώρου και αθλητικών εγκαταστάσεων και να σπεύσουν να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά που επηρεάζουν τον καλλιτεχνικό κύκλο σπουδών του Γυμνασίου.

Σχόλια