home design 800Χ400

Άργος: Μεταξύ επιτρεπομένου και απαγoρευμένου

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» διοργανώνει παρουσίαση – συζήτηση στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» διοργανώνει παρουσίαση – συζήτηση με θέμα: «Μεταξύ επιτρεπομένου και απαγoρευμένου». Κανόνες, αντιλήψεις και πρακτικές στη σύγχρονη κοινωνία.

Όλοι βγαίνουμε από μία μήτρα, της γης.
Όλοι είμαστε δεμένοι με τον ίδιο ομφάλιο λώρο.
Όλοι είμαστε ένα σύνολο.

Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στο Άργος.

Μία παρουσίαση με θέματα το απαγορευμένο στην αίσθηση, στο συναίσθημα, στη σκέψη, στην ελευθερία έκφρασης, την απώλεια που προκύπτει από όλες αυτές τις καταστάσεις, το δικαίωμα του ανθρώπου στην αυτοδιάθεση καθώς και τη σημασία της ικανότητας αποδοχής της διαφορετικότητας.

Τέσσερις ομιλητές, οι οποίοι είτε κατάγονται από το Άργος είτε ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, αναλύουν αυτά τα ακανθώδη ζητήματα, δίνουν τροφή για σκέψεις και συζητήσεις.

Θα συμμετέχει το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αριάδνη – Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Αργολίδος.

Με την ευγενική υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Α. – Μ.

Ομιλητές

Λίλα Κονομάρα

Συγγραφέας, μεταφράστρια, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του πανεπιστημίου Paris VII του τμήματος Σύγχρονης Λογοτεχνίας.

Θέμα ομιλίας: «Λόγος και Λογοτεχνία: Αποσιωπήσεις και αποκαλύψεις».

Νάντια Τσουλουχά

Κλινική Ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αμιένης στη Γαλλία, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής, Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί σε σχολεία όλων των βαθμίδων και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στα ΚΕΔΑΣΥ Αργολίδας.

Θέμα ομιλίας: «Για να μ’ εξημερώσεις πρέπει να με αναγνωρίσεις».

Τι συμβαίνει στον ψυχισμό του παιδιού όταν του απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με τα πραγματικά του συναισθήματα; Πόσο σημαντικό είναι ν’ αναγνωρίζουμε τα παιδιά ως ξεχωριστά, μοναδικά, πολύπλοκα άτομα με δική τους υπόσταση, ικανά να διαμορφώσουν μία υγιή σχέση με το μέσα εαυτό τους και άρα με την ζωή την ίδια;

Γιάννα Γιαμαρέλου

Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια Gestalt, ιδρυτικό μέλος του κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation, κάτοχος E.C.P. (European Certificate of Psychotherapy), μέλος της EAGT European Association for Gestalt Therapy. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έρευνα ανάπτυξης κοινωνικής συνοχής. Είναι μέλος του Συλλόγου μας.

Θέμα ομιλίας: «Όταν ο κανόνας γίνεται σπουδαιότερος από τον ίδιο τον άνθρωπο…»

  • Μεταμόρφωση των κανόνων σε ταυτότητα
  • Ευθύνη προς τον εαυτό και υπευθυνότητα προς τους άλλους

Γιώργος Κόνδης

Κοινωνιολόγος, διδάσκων στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θέμα ομιλίας: «Από τον Αδάμ και την Εύα στον Μάη του 67».

Η αιώνια πάλη της ανθρώπινης φύσης με τις κοινωνικές συμβάσεις.

Σχόλια

Exit mobile version