home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Συμμετοχικός περίπατος στον Συνοικισμό – Ανάγνωση του τοπίου και αφήγηση ιστοριών

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί περιλαμβάνει σημαντικά τοπόσημα αναφοράς, όπως το πρώην βιομηχανικό σύμπλεγμα του Κύκνου
Συμμετοχικός περίπατος στον συνοικισμό Ναυπλίου

Παράλληλη δράση της παρουσίασης του εν εξελίξει εικαστικού έργου της Βασιλικής Σηφοστρατουδάκη στα πλαίσια του καλλιτεχνικού project “Pazari”, στον χώρο τέχνης Poeme design & fine arts στο Ναύπλιο. Θα πραγματοποιηθεί συμμετοχικός περίπατος στον Συνοικισμό Ναυπλίου, διάρκειας μίας ώρας, με ανάγνωση του τοπίου και αφήγηση ιστοριών.

Στην διαδρομή την οποία προλογίζει ο επιμελητής της έκθεσης “Pazari” Παπαχρήστος Δημήτρης και η καλεσμένη Καλλιτέχνιδα Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, θα μας μιλήσει ο Χαράλαμπος Αντωνιάδης (Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ) παρουσιάζοντας το αρχειακό υλικό που έχει δημιουργήσει σε σχέση με την δημιουργία του “Συνοικισμού”.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί περιλαμβάνει σημαντικά τοπόσημα αναφοράς, όπως το πρώην βιομηχανικό σύμπλεγμα του Κύκνου, σωζόμενες προσφυγικές κατοικίες, την Πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και την παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τις δενδροφυτεύσεις στην περιοχή. Καθ’ όλη την διάρκεια του περιπάτου θα συναντήσουμε τους κατοίκους της περιοχής που θα μας αφηγηθούν την δική τους ιστορία για τον τόπο, συν δημιουργώντας ένα νέο αρχείο για την τοπική ιστορία.

Η διαδικασία εμπλουτισμού του αρχειακού υλικού θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη της διάρκεια της έκθεσης, για τον λόγο αυτό η καλλιτέχνιδα προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να προσθέσουν τις ιστορίες τους για τον Συνοικισμό και τα δέντρα που φυτεύτηκαν από τους κατοίκους του.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: 2752110929, 6985756216, [email protected]

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis