home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο Δήμος Τρίπολης θέλει να αποκτήσει Καλλιτεχνικό Σχολείο – Σε ποιο χωριό θα γίνει

Μετά από αυτοψία που έγινε στο Συρεγγέλειο Δημοτικό σχολείο Αγιωργιτίκων διαπιστώθηκε ότι το κτίριο καλύπτει τις ανάγκες για την ίδρυση του Καλλιτεχνικού σχολείου
Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας Φωτογραφία

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης συνήλθε σε δια περιφοράς κατεπείγουσα συνεδρίαση με θέμα την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Δήμο Τρίπολης.

Το Υπουργείο προβαίνει σε μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, μετατροπές, προσθήκες / καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια – ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) με στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλήθηκαν να απευθύνουν προτάσεις προς τους οικείους Δήμους για να γνωμοδοτήσουν τα Δημοτικά Συμβούλια για τυχόν μεταβολές των σχολικών μονάδων (ίδρυση, κατάργηση, συγχώνευση, προαγωγή, υποβιβασμό, μετατροπή, προσθήκη/κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια) με στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

Μεταξύ άλλων έγγραφο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, ανέφερε ότι μετά από αυτοψία που έγινε στο Συρεγγέλειο Δημοτικό σχολείο Αγιωργιτίκων διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω κτίριο καλύπτει τις ανάγκες για την ίδρυση του Καλλιτεχνικού σχολείου Τρίπολης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Τρίπολης με έδρα το Συρεγγέλειο Δημοτικό σχολείο Αγιωργιτίκων και γνωμοδότησε θετικά.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis