home design 800x400
home design 1170Χ320

Ομάδα Γυναικών Άργους: «Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι!»

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: «Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους από τις Ισραηλινές φυλακές!»
Παλαιστίνη σημαία

Η Ομάδα Γυναικών Άργους μέσω της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει όλες αυτές τις συλλήψεις Παλαιστινίων και συγκεκριμένα αυτή της 22χρονης Άχεντ Ταμίμι. Θίγουν το γεγονός της δολοφονίας Παλαιστινίων, καθώς μέσα σ’ αυτά τα θύματα η πλειονότητα είναι γυναικόπαιδα.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει τις δεκάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανάμεσά τους και της 22χρονης αγωνίστριας Άχεντ Ταμίμι τα ξημερώματα.

Την ώρα που οι κατοχικές δυνάμεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ ισοπεδώνουν την Γάζα με ανελέητους βομβαρδισμούς, σκορπίζοντας το θάνατο σε χιλιάδες Παλαιστινίους, κυρίως σε γυναίκες και παιδιά, προχωρούν σε εκκαθαριστικές επιθέσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με δολοφονίες, συλλήψεις και τρομοκρατία.

Τεθωρακισμένα και ράμπο των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων προέβησαν σε εκκαθαριστική επιχείρηση, εισβάλλοντας στο χωριό Ναμπί Σαλέχ στη Δυτική Όχθη, διαλύοντας το σπίτι της οικογένειας Ταμίμι, συλλαμβάνοντας την 22χρονη αγωνίστρια στο κρεβάτι της!

Η Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι είχε συλληφθεί ξανά από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από όταν ήταν ανήλικη, μόλις 16 χρονών και απελευθερώθηκε ύστερα από την τεράστια διεθνή κατακραυγή, που εκφράστηκε και στη χώρα μας από την ΟΓΕ μαζί με τα εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς. Σήμερα συνελήφθη και κρατείται ξανά, μαζί με δεκάδες άλλους Παλαιστίνιους, με την κατηγορία της “υποκίνησης τρομοκρατίας”.

Ο πραγματικός τρομοκράτης, όμως, είναι το κράτος- δολοφόνος του Ισραήλ που με αυτό το απαράδεκτο πρόσχημα προχωρά στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με καθημερινούς βομβαρδισμούς, δολοφονίες, συλλήψεις, βασανισμούς, ξεσπίτωμα οικογενειών και ισοπέδωση των παλαιστινιακών χωριών.

Ο πραγματικός τρομοκράτης είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ που στηρίζουν το κατοχικό κράτος του Ισραήλ βάζοντας “πλάτη” στο σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού. Μαζί τους κράτη και κυβερνήσεις, όπως της Ελλάδας, που ξεπλένουν την ισραηλινή κατοχή και τις αποτρόπαιες πράξεις μιλώντας για το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα” του κράτους – δολοφόνου.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του λαού και τις γυναίκες της Παλαιστίνης για να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα με το λαό κυρίαρχο σ’ αυτήν στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές, μεταξύ αυτών και η Άχεντ Ταμίμι.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού!»

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis