home design 800x400
home design 1170Χ320

Έκλεψαν χονδροελιές από χωράφι στη Μεσσηνία – Παίρνουν τα μέτρα τους οι ελαιοπαραγωγοί

Φόβοι πως οι απόπειρες κλοπών θα ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες – Με περιπολίες, σεκιούριτι και κάμερες προστατεύουν τις σοδειές τους
Ελιές

Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά κλοπής ελιών και ελαιόλαδου στην Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας, καθώς η ολοένα και αυξανόμενη τιμή του, το καθιστά ελκυστικό στόχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφάτως στη Στέρνα Μεσσηνίας άγνωστοι μάζεψαν χονδροελιές από ξένο χωράφι και εξαφανίστηκαν με το προϊόν.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες συγκομιδής της ελιάς εντείνεται η ανησυχία στους παραγωγούς, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ατόμων οι οποίες καιροφυλακτούν για να μαζέψουν τον καρπό, ακόμα και μέσα στα μεσάνυχτα όπου μειώνονται οι πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί.

Οι ελαιοπαραγωγοί σπεύδουν να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό να προστατέψουν τις σοδειές τους. Οι φοβίες τους για πιθανές κλοπές λαδιού είναι έντονες που φτάνουν σε σημείο να υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα ασφαλείας.

«Έχουμε κάμερες και τις βραδινές ώρες σεκιούριτι»

«Εμείς στο εργοστάσιό μας έχουμε κάμερες, είναι περιφραγμένο, έχουμε συναγερμό, έχουμε κανονίσει τις βραδινές ώρες που λείπουμε να έχουμε σεκιούριτι να φυλάει τον καρπό», τόνισε ελαιοπαραγωγός σε ρεπορτάζ του MEGA.

Άλλος ένας ελαιοπαραγωγός στη Μεσσηνία τόνισε: «Διαπίστωσα, με μεγάλη έκπληξη, ότι 20 ελιές σε ένα κτήμα ήταν ραβδισμένες. Τότε τα έχασα, γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Αυτό το πράγμα φαίνεται ότι έχει γίνει τρόπος ζωής για κάποιους».

Την ίδια στιγμή στη Μεσσηνία οι ίδιοι οι παραγωγοί -που κάποιοι από αυτούς είναι και ήδη παθόντες- βγαίνουν για καθημερινές περιπολίες στα κτήματα προκειμένου να σκανάρουν για ύποπτες κινήσεις και να ελέγξουν αν ο καρπός είναι ακόμα στα δέντρα.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis