home design 800x400

home design 1170Χ320

Θλίψη στην Αρκαδία: Πέθανε ξαφνικά ο παιδίατρος Ιωάννης Δαύρος

Δραστηριοποιήθηκε, ως πρωτοπόρος, στον χώρο της βιοενεργειακής υγείας, αφού είναι ο εμπνευστής, ιδρυτής και πρόεδρος της “Επιστημονικής Εταιρείας Βιοενεργειακής Υγείας
Ιωάννης Δαύρος

Πέθανε ξαφνικά την Κυριακή το πρωί, ο παιδίατρος, Ιωάννης Δαύρος. Όπως γνωστοποίησε μέσα από το Facebook η ομάδα «Φίλοι του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης»: «O παιδίατρος Ιωάννης Δαύρος δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε σήμερα το πρωί ξαφνικά. Προσευχόμεθα  για την αιώνια σωτηρία της ψυχής του».

Βιογραφικό

Ο Δρ Ιωάννης Δαύρος ήταν πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε τον τίτλο του Διδάκτορος στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εργάσθηκε για δεκαετίες σε μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών και της Πελοποννήσου, κυρίως ως Συντονιστής Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Συγκεκριμμένα, κατά περιόδους, είχε εργασθεί στα Νοσοκομεία “Ασκληπιείο Βούλας”, “Πολυκλινική Αθηνών”, “Γενικό Κρατικό Αθηνών”, “401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών”, “Παίδων Π.&Α. Κυριακού”, “Βόρειας Αττικής”, “Γ.Ν. Κορίνθου”, “Παναρκαδικό Τρίπολης” κ.α. Κατά τη μακρόχρονη αυτή πορεία του στον χώρο της μαχόμενης, κυρίως νοσοκομειακής, Ιατρικής είχε να επιδείξει ένα πλούσιο Κλινικό, Εκπαιδευτικό, Διοικητικό, Ερευνητικό και Συγγραφικό έργο.

Είχε στο ενεργητικό του μετεκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις σε διάφορους ιατρικούς τομείς, όπως “Ανάνηψη βαρέως πασχόντων” (7ο Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο “Claude Bernard” Παρισίων – Γαλλία), “Παιδιατρική”, “Αντιβιοτικά-Λοιμώξεις”, “Αλλεργιολογία”, καθώς και στον “Προγραμματισμό και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας Νοσοκομείων”. Είχε πλούσιο διδακτικό έργο σε Φοιτητές, Νοσηλευτές και Ιατρούς, ως Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Νοσηλευτική Σχολή Τρίπολης και ως Εκπαιδευτής των ασκούμενων Ιατρών στα Νοσοκομεία που υπηρέτησε. Δραστηριοποιήθηκε, κατά περιόδους, σε διάφορες θεσμικές θέσεις Διοίκησης, ή λήψης αποφάσεων σε Νοσοκομειακό, Περιφερειακό, ή Εθνικό επίπεδο, όπως Μέλος, ή Πρόεδρος Επιστημονικών Επιτροπών και Συμβουλίου Διοίκησης Νοσοκομείου, Διευθυντής Παθολογικού Τομέα Νοσοκομείου, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Εισηγητής του Εθνικού Συμβουλίου Επιλογής και Αξιολόγησης Διευθυντών Ιατρών Ε.Σ.Υ.

Είχε συμμετάσχει σε πάμπολλα Ιατρικά Συνέδρια, εντός και εκτός Ελλάδος και επί μια δεκαετία ήταν ο εμπνευστής και ο βασικότερος συντελεστής, ως Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, της οργάνωσης και της υλοποίησης του ετήσιου Ιατρικού Συνεδρίου με γενικό θέμα “Διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο παιδί και στον ενήλικα”, που είχε αναδειχθεί σε μία από τις σημαντικότερες επιστημονικές εκδηλώσεις της Νότιας Ελλάδας. Είχε εκπονήσει 150 ερευνητικές επιστημονικές εργασίες, που έχουν ανακοινωθεί σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, ή έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Το συγγραφικό του έργο είναι πλούσιο και πολυδιάστατο με πολλές δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους. Ιδιαίτερα αξιόλογες είναι επίσης και οι κοινωνικές και άλλες δράσεις του, με αποκορύφωμα την πρωτοπορία του για την ελεύθερη ραδιοφωνία στην Ελλάδα, όντας ο δημιουργός του πρώτου πιλοτικού ελεύθερου ραδιοφώνου, όπως και την υπέρ της ειρήνης παρέμβασή του στον πόλεμο της Βοσνίας, που έτυχε μεγάλης αναγνώρισης μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Δραστηριοποιήθηκε, ως πρωτοπόρος, στον χώρο της βιοενεργειακής υγείας, αφού είναι ο εμπνευστής, ιδρυτής και πρόεδρος της “Επιστημονικής Εταιρείας Βιοενεργειακής Υγείας”.

Σχόλια