banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Μεσσηνία: Φοβούνται για αυξημένα κρούσματα κλοπών στο ελαιόλαδο ακόμα και με τον καρπό στα δέντρα

«Χρυσό» θα πληρώσουν φέτος το ελαιόλαδο οι καταναλωτές

Σε ελαιοτριβείο της Καλαμάτας βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ. Σε ένα μήνα υπολογίζεται πως θα ενταθεί η λειτουργία του, μιας και ξεκινά η ελαιοκομική περίοδος. Η τιμή για το περσινό ελαιόλαδο είναι γύρω στα 8 ευρώ, ενώ για το φετινό δεν έχει βγει ακόμη τιμή εξηγεί στον δημοσιογράφο Κώστα Γαζούλη ο Ηλίας Τσαούσης, ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου. Όπως συμπληρώνει, τα αποθέματα από το περσινό λάδι είναι λίγα και θεωρούνται αποθέματα ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Ηλιάδης, πρόεδρος Παμμεσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβείων εξηγεί πως φέτος στη Μεσσηνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, η παραγωγή δεν θα είναι μεγάλη. Τα δέντρα ταλαιπωρήθηκαν από τον ήπιο χωρίς βροχές χειμώνα πέρσι και την ξηρασία φέτος το καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στα κρούσματα κλοπών ο κ. Ηλιάδης είπε πως υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα ενταθούν τώρα που η τιμή του λαδιού είναι υψηλότερη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, πλέον, ακόμα και οι παραγωγοί φοβούνται ότι θα πέσουν θύματα κλοπής, όσο ο καρπός είναι ακόμη στα δέντρα.

Σχετικά με την πώληση ελαιόλαδου της περσινής σοδειάς με φετινές τιμές ο κ. Ηλιάδης είπε πως ο μόνος τρόπος ελέγχου είναι να εξεταστεί σε τι τιμές αγόρασε ο έμπορος το λάδι, εξηγώντας όμως πως το προϊόν έχει τιμή που αυξομειώνεται και η διαφορά τελικής τιμής είναι αναμενόμενη.

Σχόλια

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner argiropoulou anastasia sassa
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis