home design 800Χ400

Οι ιαματικές πηγές στην Κορινθία όπου κολυμπούσε η Ωραία Ελένη

Στη διαδρομή από τον Ισθμό προς την Επίδαυρο υπάρχουν τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, ένα παραθαλάσσιο χωριό που αξίζει να κάνεις μια στάση.

Στη διαδρομή από τον Ισθμό προς την Επίδαυρο, ο μικρός οικισμός που πήρε το όνομά του από την Ωραία Ελένη, προσφέρεται για μπάνιο το καλοκαίρι. Το παραθαλάσσιο χωριό σφύζει από ζωή κυρίως τα Σαββατοκύριακα, λόγω της εύκολης πρόσβασης και της μικρής απόστασης, από την Αθήνα.

Στα Λουτρά Ωραίας Ελένης υπάρχουν δύο παραλίες και κατά μήκος τους βρίσκει κανείς αρκετά καταλύματα, ταβέρνες και καφετέριες.

Βίντεο: n.p. production

Λίγα μόλις μέτρα από τον παραλιακό δρόμο ξεκινούν ελαιώνες ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται εξοχικά και κατοικίες.

Τα χωριό πήρε το όνομά του από την Ωραία Ελένη, που υπήρξε η αφορμή του Τρωικού πολέμου. Η Ωραία Ελένη φέρεται να έκανε στις ιαματικές πηγές τα μπάνια της για να διατηρεί την ομορφιά της.

Εδώ έκανε μπάνιο η Ωραία Ελένη

Το νερό της πηγής που αναβλύζει σε τρία σημεία στην βάση ενός βράχου, δίπλα στην θάλασσα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία, είναι μια πηγή γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή, που η ντόπιοι γνώριζαν την αξία της, αλλά δεν είχε αναγνωριστεί ως ιαματική.

Ο φυσικός πόρος «νερό Λουτρών Ωραίας Ελένης», έχει θερμοκρασία 20,1ο C, η παροχή νερού των πηγών είναι 100 κυβικά ανά ώρα και ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως υπερτονικό, χλωριονατριούχο, ασβεστούχο, οξυανθρακικό, στροντιούχο, βρωμιούχο, βοριούχο, αλκαλικό, υπόθερμο ιαματικό νερό.

Το νερό των πηγών της Ωραίας Ελένης μπορεί να χρησιμοποιείται για λουτροθεραπεία και ενδείκνυται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, για νοσήματα περιφερικού αγγειακού συστήματος, καθώς και για δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις. Ταυτόχρονα το νερό των ιαματικών πηγών αντενδείκνυται για μεταδοτικά νοσήματα, συστηματικά και κακοήθη νοσήματα, αλλά και για ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Βίντεο: Up Stories

Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης έχουν αναγνωριστεί πρόσφατα σε ιαματικές πηγές λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους  και αναμένεται μέσω της αξιοποίησής τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, προσελκύοντας επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό για ενίσχυση κάθε μορφής εναλλακτικού τουρισμού, αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Σχόλια

Exit mobile version