home design 800x400

Η απόφαση για το παραλιακό ακίνητο στο Κιβέρι που έφερε αντιδράσεις

Τι καταγγέλλει η παράταξη του Μαλτέζου και τι απαντά η πλευρά Καμπόσου

Για εξυπηρέτηση συμφερόντων ημέτερων της παράταξης Καμπόσου κάνει λόγο η «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μαλτέζου, αναφερόμενη αυτή τη φορά σε μία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άργους – Μυκηνών η οποία αφορά τη μίσθωση παραλιακού ακινήτου στο Κιβέρι σε υποψήφιο της «Αλλαγής Πορείας».

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Άργους-Μυκηνών «Πρωτοβουλία»:

«Αφού έφτιαξαν του ημέτερους στο Κουτσοπόδι τώρα φτιάχνουν και αυτούς του Κιβερίου.

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Άργους-Μυκηνών αποδέχθηκε Γνωμοδότηση Δικηγόρου Ναυπλίου, με την οποία θεωρείται νόμιμο το αίτημα για παράταση μίσθωσης παραλιακού και προνομιακού ακινήτου του δήμου Άργους Μυκηνών προς τον κ. Χασάπη Κωνσταντίνο.

Ο κ. Κων/νος Χασάπης, είναι κάτοικος Κιβερίου, δραστηριοποιείται με συνεχείς παρατάσεις στο συγκεκριμένο ακίνητο από το 2011, που ανέλαβε ο “δήμαρχος των έργων” και τώρα το σημαντικό και ενδιαφέρον είναι ότι πριν λίγο καιρό …αποφάσισε να είναι και υποψήφιος της τ.κ. Κιβερίου με τον “Δήμαρχο των Έργων”, βεβαίως βεβαίως!

Δε στεκόμαστε καθόλου στο αν είναι νόμιμο ή όχι το αίτημα του κου Κων/νου Χασάπη.

Το ίδιο άλλωστε έκανε ο απερχόμενος και με άλλο υποψήφιο του, μισθωτή του δήμου σε άλλο δημοτικό ακίνητο . Εξαναγκάζεται από τους υποψηφίους του σε μισθώσεις άνω της 5ετίας για να δεχθούν να είναι υποψήφιοι μαζί του. Οι μισθωτές – υποψήφιοι λαμβάνουν έτσι την “εξασφάλιση”, ότι στην περίπτωση άλλης δημοτικής αρχής – ενδεχόμενο πια ορατό στον καθένα – η νέα δημοτική αρχή θα δεσμεύεται και δεν θα μπορεί να αλλάξει την σύμβαση.

Ενώ η σύμβαση του κ. Χασάπη έληγε την 31.12.2023 έσπευσαν αυτοί να τον εξασφαλίσουν και όχι η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει σε λίγες ημέρες, μέσω των εκλογών.

Αυτή είναι η αίσθηση τους περί δημοκρατίας, σεβασμού των θεσμών, αξιοκρατίας…

Δημιουργώντας τετελεσμένα δείχνουν την περιφρόνηση τους στην ψήφο των δημοτών.

Το αίσθημα ιδιοκτησίας που έχει πλέον εδραιωθεί στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, δείχνει την αλαζονεία τους αλλά και τις σχέσεις συναλλαγής με αρκετούς εκ των υποψηφίων τους. Έχουν καταστεί ένα καθεστώς που προσπαθεί να γαντζωθεί από την εξουσία, που τους γλιστρά μες από τα χέρια καθημερινά, μέχρι την 8η Οκτωβρίου.

Τους δηλώνουμε ότι αναλαμβάνοντας εμείς όλες αυτές οι συμβάσεις θα εξεταστούν εκ νέου και στην περίπτωση που βρεθεί ότι θίγεται το δημόσιο συμφέρον από π.χ. χαμηλά μισθώματα κτλ θα φροντίσουμε να ακυρωθούν διά της νομίμου οδού».

Για διαστρέβλωση κάνει λόγο η «Αλλαγή Πορείας»

Η παράταξη Καμπόσου απαντώντας στην παραπάνω ανακοίνωση σημειώνει:

«Μας κάνει υποδείξεις ο υπαίτιος της εγκατάλειψης του αντιπλημμυρικού έργου του Ξοβριού και του έργου της εισόδου Κιβερίου!

Η διαστρέβλωση γεγονότων και εννοιών από τον μελλοντικό αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Μαλτέζο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά συμφέροντα και να αποκομίσει όφελος, είναι πρωτόγνωρη. Παρότι είναι δικηγορος δεν διστάζει,στο βωμό της μικροπολιτικής, να «ξεχάσει» στοιχειώδεις αρχές που διέπουν τη λειτουργία των οργάνων του Δήμου. Εκτός και αν δεν τις γνωρίζει…

Από τη στιγμή που ένας δημότης καταθέτει μια αίτηση αυτή θα πρέπει να απαντηθεί. Ειδικά όταν αφορά ένα σύνθετο νομικό θέμα πάντα κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει γνωμοδότηση δικηγόρου . Μια τέτοια γνωμοδότηση δικηγόρου επι αιτήσεως πολίτη, συζητήθηκε στην οικονομική επιτροπή η οποία και παρέπεμψε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο , το ανώτατο όργανο του Δήμου. Καμία παράταση δεν δόθηκε , ούτε λήφθηκε καμία οριστική απόφαση .

Αντί όμως να αναφέρει τα γεγονότα ως έχουν, «δημιουργεί» θέμα για να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά και μόνο οι αντιπολιτευτικές του κορώνες. Ο άνθρωπος που είναι πολιτικά υπαίτιος για τη μη εκτέλεση του έργου της εισόδου Κιβερίου και ο υπαίτιος της εγκατάλειψης του αντιπλημμυρικού έργου του Ξοβριού, έργα τα οποία είχαν εξασφαλιστεί απο την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, κάνει μαθήματα και υποδείξεις. Αναρωτιόμαστε…δεν γνωρίζει ή λασπολογεί;»

Σχόλια

Exit mobile version