Όλη τη νύχτα πηγαινοέρχονταν τα θαλάσσια ΤΑΞΙ στη διαδρομή Σπέτσες – Κόστα για να εξυπηρετήσουν χιλιάδες κόσμο που ξενυχτούσε στο λιμάνι, χωρίς να μπορεί να αναχωρήσει από το νησί μετά τη γιορτή της Αρμάτας.
Ο κόσμος που είχε βρεθεί στο νησί για να παρακολουθήσει την παραδοσιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας, δεν μπορούσε να αναχωρήσει και εγκλωβίστηκε στο νησί, αφού δεν εκτελέστηκε το έκτακτο δρομολόγιο του Φέρυ Μπότ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Σωματείου θαλάσσιων Ταξί και επιβατικών ιδιοκτητών τουριστικών πλοίων Σπετσών», Ανδρέα Γαλαριώτη, δεκαπέντε θαλάσσια ΤΑΞΙ και ένα ακόμα που επιστρατεύτηκε από το Πορτοχέλι, κατάφεραν να μεταφέρουν τον κόσμο από τις Σπέτσες.
Μετά το πρωινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του anagnostgis.org το «Σωματείο θαλάσσιων Ταξί και επιβατικών ιδιοκτητών τουριστικών πλοίων Σπετσών», με επιστολή του αναφέρει ότι «αφού ο κόσμος ήρθε στο νησί τις απογευματινές ώρες με πούλμαν στην Κόστα και αργότερα με φέρυ μπόουτ και δρομολογιακό πλοίο, ουδείς τους ενημέρωσε ότι το βράδυ τίποτε από αυτά δεν θα σας επιστρέψει από τις αρμόδιες αρχές με αποτέλεσμα μετά το πέρας της γιορτής να δημιουργηθεί αναστάτωση και άσκοπη αναμονή καθώς μόνη λύση ήταν τα θαλάσσια ταξί. Από πλευράς μας δούλευαν 15 σκάφη αδιάκοπα και για να εξυπηρετήσουμε με δική μας πρωτοβουλία επιστρατεύσαμε και σκάφος από το Πορτοχέλι χωρητικότητας 20 ατόμων, όπου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνδρομή του. Για όλα αυτά το ΔΣ και τα μέλη των θαλασσίων ταξί ουδεμία ευθύνη φέρουν. Την μόνη ευθύνη έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία της γραμμής Κόστα Σπέτσες. Και σαν συμπλήρωμα στην απάντησή μας ούτε ένας επισκέπτης δεν κοιμήθηκε στο λιμάνι, όπως αναφέρεται καθώς μέχρι τις 03.15 είχαν αναχωρήσει άπαντες με τελευταίο τον πρόεδρο του σωματείου και το λιμενικό σώμα όπου συντόνισαν την αναχώρηση των επισκεπτών». Με τιμή. Ο πρόεδρος Ανδρέας Γαλαριώτης.
Με το θέμα αυτό έχει δημιουργηθεί σάλος, αφού ο περισσότερος κόσμος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα για να επιστρέψει απέναντι στην Κόστα, όπου οι περισσότεροι είχαν σταθεύσει τα αυτοκίνητά τους. Δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπήρχε τρόπος να φύγει ο κόσμος από τις Σπέτσες, δημιουργήθηκαν σκηνές έντασης και αναστάτωσης στο λιμάνι. Κάποιοι επισκέπτες τσακώνονταν και έβριζαν και η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη στο λιμάνι.