home design 800x400

home design 1170Χ320

Ένταση των προσπαθειών για την κουνουποκτονία στην Πελοπόννησο

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σχετική σύμβαση – Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα
Ψεκασμός κουνούπια

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 17 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την σύμβαση που αφορά στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, δημιουργίας δομής ελέγχου και ανάπτυξης μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το 2023.

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ένωσης Φορέων, που συγκροτείται από κοινοπραξία εταιρειών και τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων και Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πρύτανης του οποίου Χαράλαμπος Μπιλλίνης ήταν παρών σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας.

Σκοπός του πιο πάνω προγράμματος, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.922.688 ευρώ (με τον ΦΠΑ), είναι η αντιμετώπιση και διαχείριση των κουνουπιών και η πρόληψη της εμφάνισης επιδημικών φαινομένων νοσημάτων σε επιστημονική βάση και χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον, στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε “μια πολύ καλή ημέρα”, σημειώνοντας ότι λόγο για την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης αποτέλεσε μία προσφυγή που είχε κατατεθεί, θέμα που πλέον έχει καταλήξει ευνοϊκά για την Περιφέρεια, όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας ευχαριστίες προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την πολυεπίπεδη συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια.

Κουνουποκτονία Νίκας

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν σταμάτησε ποτέ -“βρίσκαμε πάντα τρόπους να το συνεχίζουμε, δεν εγκαταλείψαμε καμία περιοχή. Μετά από τη σημερινή υπογραφή, όμως, θα υπάρξει επιπλέον ένταση των προσπαθειών” υπογράμμισε ο Π. Νίκας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στις περιοχές της Σκάλας στη Λακωνία και της δυτικής Μεσσηνίας όπου είθισται να παρατηρούνται τα περισσότερα προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του θεσσαλικού ΑΕΙ Χαρ. Μπιλλίνης επισήμανε επίσης την πολύ καλή συνεργασία του Ιδρύματος με την Περιφέρεια, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς. Ιδιαίτερα δε αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, σημειώνοντας ότι πλέον καταγράφονται ελάχιστα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παρόμοια αναφορά, τέλος, έγινε και από τον συντονιστή του προγράμματος Βασίλη Διαμαντόπουλο, γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο οποίος τόνισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με τους δήμους στις 5 Π.Ε. μιλώντας παράλληλα για εξαιρετικές επιδόσεις του εν λόγω προγράμματος μέχρι τώρα.

Σχόλια

newsletter banner anagnostis