home design 800x400

Ναύπλιο: Στο μικροσκόπιο του Λιμενικού ο καρχαρίας

Οι λιμενικές αρχές έχουν ενεργοποιηθεί και κάνουν έρευνα αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα που έχει ανησυχήσει τους λουόμενους

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει το βίντεο που απεικονίζει έναν μικρό καρχαρία του είδους Μάκο να έχει πιαστεί στα δίχτυα ψαρά στον Αργολικό Κόλπο, πλησίον της παραλίας της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, το οποίο δημοσιεύθηκε προχθές στη σελίδα Fishing In Greece στο facebook.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Λιμενικό Σώμα εξετάζεται αν το βίντεο με τον μικρό καρχαρία είναι τωρινό ή παλαιότερο.

Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς έχει αλιευθεί ο καρχαρίας και αν όντως πιάστηκε σε τόσο κοντινή απόσταση από την ακτή ή πιο ανοιχτά αυτής και σε μεγαλύτερο βάθος, στη σκέψη να κυκλοφορούσε αυτό το ψάρι τόσο κοντά στην παραλία, έχει προκληθεί ανησυχία.

Οι λιμενικές αρχές έχουν ενεργοποιηθεί και κάνουν έρευνα αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα που απασχόλησε και Αθηναϊκά κανάλια, όπως το ANT1 και το Open.

Οι ειδικοί ιχθυολόγοι καθησυχάζουν λέγοντας πως από τα 35 είδη καρχαριών που έχουν παρατηρηθεί στα Ελληνικά νερά, ελάχιστοι είναι επικίνδυνοι και μπορούν να επιτεθούν σε ανθρώπους.

Στην περίπτωση που βρεθούμε στη δυσχερή θέση να συναντηθούμε με καρχαρία, απομακρυνόμαστε αργά από το σημείο χωρίς απότομες κινήσεις. Τα μικρότερα είναι πιο επιθετικά. Σε περίπτωση που δούμε πρέπει να απομακρυνθούμε.

Αν είμαστε στην παραλία και εντοπίσουμε κητοειδές, ειδοποιούμε αμέσως το Λιμενικό.

Σχόλια

Exit mobile version