home design 800x400
home design 1170Χ320

Με χαρά η τελετή λήξης μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι

Η τελετή λήξης κάθε φορά είναι μια γιορτή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την δράση του σχολείου
ΣΔΕ Κρανιδίου τελετή αποφοίτησης (7)

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στο Κρανίδι εδώ και 16 συνεχή χρόνια.

Η τελετή λήξης κάθε φορά είναι μια γιορτή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την δράση του σχολείου, παρουσιάζονται αποσπάσματα από τις εργασίες που πραγματοποιούνται μέσα στην χρονιά, παρουσιάζονται οι στόχοι για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος και τονίζεται προς πάσα κατεύθυνση για την αξία της συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αυτονόητο είναι από μια τελετή λήξης δεν μπορούν να απουσιάζουν η απονομή των απολυτηρίων και των αξιολογήσεων των μαθητών. 

ΣΔΕ Κρανιδίου τελετή αποφοίτησης (1)

Δίνονται τα απολυτήρια  του σχολείου στους μαθητές του Β κύκλου μάθησης και τις περιγραφικές αξιολογήσεις -προαγωγές για τους μαθητές του Α κύκλου μάθησης.

Στη συνέχεια η  διευθύντρια Ε. Ντασκαγιάννη τόνισε την αξία της συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία και της κοινωνική ένταξης στην  κοινότητα του σχολείου και πως αυτό επιτυγχάνεται με την υλοποίηση από όλους, των εκπαιδευτικών στόχων του σχολείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Ερμιονίδας οι Αντιδήμαρχοι Α. Αντωνοπούλου, Γ. Πιτσάς, από την Κοινότητα Κρανιδίου, ο κ Γ. Γαλανόπουλος από την Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδας, η Β. Σκούρτη από την Στέγη Επιστημών, ο Α. Κρητικος οι οποίοι ευχήθηκαν και τόνισαν την σημασία της Αξίας της λειτουργίας του σχολείου στην τοπική κοινωνία, στη συνέχεια συμμετείχαν στην απονομή των απολυτηρίων και των αξιολογήσεων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αναμενόμενες φωτογραφήσεις, το κέρασμα και το πάρτι στο φιλόξενο προαύλιο του Γυμνασίου Κρανιδίου. 

ΣΔΕ Κρανιδίου τελετή αποφοίτησης (6)

Ο καθηγητής του σχολείου αλλά και Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας, Τάσος Λάμπρου, υπεύθυνος για τις δομές της βίου μάθησης έκανε την αναγκαία αναφορά σχετικά με την ίδρυση του σχολείου, ότι το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται οικονομικά τόσο από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς επίσης για την διαχρονική στήριξη αυτής της εκπαίδευσης δομής αρχικά από τον Δήμο Κρανιδίου και στην συνέχεια από το Δήμο Ερμιονίδας.

Το σημαντικότερο όμως στα πλαίσια της ευρύτερης ενημέρωσης είναι να μάθουν για το σχολείο όλοι οι ενήλικοι μαθητές που δεν έχουν ολοκληρώσει την Υποχρεωτική εκπαίδευση, να τολμήσουν, να έρθουν να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις του σχολείου και να πάρουν μια πολύ σωστή απόφαση να έρθουν σε αυτό, να χαρούν το ταξίδι της γνώσης, το ταξίδι εκπαιδευτικών και κοινωνικών εμπειριών.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis