home design 800x400

Ντίνος Καλύβας: Ακούστε το νέο του κομμάτι που εκπλήσσει

Το «Ακριβή μου Αγάπη» του Ναυπλιώτη τενόρου και συνθέτη είναι ένα όμορφο, δροσερό λαϊκό τραγούδι για μικρούς και μεγάλους

Σε αρκετά διαφορετικό στυλ από αυτό που μας έχει συνηθίσει το νέο τραγούδι που έγραψε και τραγουδά ο Ναυπλιώτης τενόρος και συνθέτης Ντίνος Καλύβας.

Το «Ακριβή μου Αγάπη» είναι ένα όμορφο, δροσερό λαϊκό τραγούδι για μικρούς και μεγάλους που εκπλήσσει.

Όπως ο ίδιος σημειώνει:

«Κάποτε πριν είκοσι τουλάχιστον χρόνια, έγραψα αυτό το χαριτωμένο τραγούδι. Είχα στο νου μου κάποιο μεγάλο όνομα του λαϊκού πενταγράμμου να το πει, αλλά δυστυχώς, αν και υπήρχε η θέληση για πολλούς και διάφορους λόγους, περνούσαν τα χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα. Έτσι έμενε στο συρτάρι μου παραπονεμένο. Κάποια στιγμή όμως πήρα τη μεγάλη απόφαση να του «δώσω» ζωή με τη δική μου φωνή και να το μοιραστώ μαζί με όλους εσάς.

Στο κάτω κάτω της γραφής, τι πάει να πει τενόρος και κουραφέξαλα, η μουσική όπως έχω πει χιλιάδες φορές είναι μία, και δεν υπάρχει καλή και κακή μουσική, αλλά καλοί και κακοί μουσικοί. Και μιας κι έχω τραγουδήσει πολλά στιλ εκτός από κλασσικό και cross over, δε θα χαθεί κι ο κόσμος να πω κι ένα λαϊκό τραγούδι δικό μου. Φυσικά δεν πρόκειται να γινόταν τίποτα αν στο δρόμο μου δεν είχα συναντήσει δυο πολύ σπουδαίους μουσικούς και ανθρώπους, το μαέστρο Σταμάτη Χρήστου κι ένα από τα λαμπρότερα μπουζούκια της εποχής μας το Στέλιο τον Τζανετή. Μαέστρο μου του είπα, -αφού του έστειλα το τραγούδι στο synth που το είχα γράψει –  θέλω το τραγούδι να έχει πολύ δυνατή πενιά, να βγάζει πόνο, νοσταλγία αλλά και χαρά. Σαν τα καλοκαίρια μας δηλαδή ένα πράγμα! Θέλω αυτή τη «χαρμολύπη» κάποιας αγάπης ενός καλοκαιριού, που είναι κάτι σαν το αλάτι της ζωής μας. Το αποτέλεσμα με έκανε να δακρύσω! Πιστεύω κι’ εσάς! Να είσθε όλοι πάντα καλά!».

  • Ερμηνεία, μουσική και στίχοι: Ντίνος Καλύβας
  • Ενορχήστρωση κι επιμέλεια: Σταμάτης Χρήστου
  • Σόλο μπουζούκι και μίξη ήχου: Στέλιος Τζανετής

Σχόλια

Exit mobile version