home design 800x400

home design 1170Χ320

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονιστικές μαρτυρίες. Σοκάρουν οι εικόνες. Πικετοφορία στην Τρίπολη

Υγρός τάφος για δεκάδες ανθρώπους. Οι διασωθέντες αναφέρουν ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια του πλοίου. Το χρονικό της τραγωδίας στην Πελοπόννησο
Ναυάγιο στην Πύλο (3)

Υγρός τάφος για δεκάδες ανθρώπους η θαλάσσια περιοχή νότια της Πύλου. Οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτο. Η Ελλάδα διανύοντας τριήμερο πένθος, αναρωτιέται για τα αίτια της τραγωδίας. Την ίδια ώρα, οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα σοκάρουν. Στις φωτογραφίες από το ασφυκτικά γεμάτο σκάφος λίγο πριν βυθιστεί φαίνονται άνθρωποι να κουνούν τα χέρια τους έντονα προς το ελικόπτερο που λαμβάνει τη φωτογραφία, προφανώς σε μια προσπάθεια να ζητήσουν να διασωθούν.

Στο αλιευτικό σκάφος φαίνεται ότι επέβαιναν τουλάχιστον 500 άτομα, ενώ σύμφωνα με το Alarm Phone επέβαιναν 750 μετανάστες και πρόσφυγες. Μέχρι αργά το βράδυ, ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου ήταν 79 νεκροί, ενώ έχουν περισυλλεγεί 104 μετανάστες. Οι διασωθέντες αναφέρουν ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια του πλοίου. Το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Αιγύπτου και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται καθώς έχουν επιστρατευτεί πλωτά και εναέρια μέσα. Παράλληλα, έχει τεθεί σε ισχύ και το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών.

Σήμερα Πέμπτη 15 Ιούνη 2023 το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου, διοργανώνει πικετοφορία, στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, στις 7:30μμ.

Κήρυξη Εθνικού Πένθους

Ο Πρωθυπουργός κήρυξε Εθνικό Πένθος ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.

Ναυάγιο στην Πύλο (2)
ΦΩΤΟ: Λιμενικό Σώμα

Το χρονικό σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα

Τα γεγονότα όπως καταγράφηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας έχουν ως ακολούθως:

-Χθες το πρωί 13/6 γύρω στις 11:00 από το Κέντρο Επιχειρήσεων Ρώμης ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ότι υπάρχει ένα αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό μεταναστών (στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου) σύμφωνα με πληροφορία που ελήφθη στις ιταλικές αρχές έπειτα από κλήση ακτιβίστριας ΜΚΟ.

-Το Λιμενικό Σώμα προέβη στη διαδικασία επαλήθευσης. Ελικόπτερο του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απογειώθηκε περί τις 13:50 από Μυτιλήνη με προορισμό το αλιευτικό σκάφος.

-Στις 15:35 εντοπίστηκε το αλιευτικό σκάφος από το ελικόπτερο του Λιμενικού να πλέει με σταθερή πορεία και ταχύτητα έχοντας ικανό αριθμό ατόμων στα εξωτερικά καταστρώματα αυτού.

-Αμέσως μετά τον εντοπισμό από το ελικόπτερο, ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα στην περιοχή πλοία και τους ζητήθηκε να αλλάξουν πορεία και να ενημερώνουν το ΕΚΣΕΔ για τις κινήσεις και την εν γένει κατάσταση του αλιευτικού σκάφους.

-Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή σε πλοίο 40 μέτρων του Λιμενικού Σώματος να αποπλεύσει από τα Χανιά Κρήτης προς το Ιόνιο και την περιοχή του αλιευτικού.

-Η πρώτη επικοινωνία με το αλιευτικό σκάφος μετά από δυσκολία επετεύχθη περί τις 14:00.

-Το αλιευτικό σκάφος δεν ζήτησε καμία συνδρομή από το Λιμενικό Σώμα και την Ελλάδα.

-Δεύτερη απογείωση του ελικοπτέρου περί τις 18:00, όπου πάλι διαπιστώθηκε ότι το σκάφος πλέει με σταθερή πορεία και ταχύτητα.

-Επετεύχθη επικοινωνία του ΕΚΣΕΔ με το σκάφος μέσω δορυφορικού τηλεφώνου περί ώρα 18:30. Ο χρήστης του δορυφορικού τηλεφώνου που επέβαινε στο σκάφος, ο οποίος μιλούσε αγγλικά, απάντησε ότι το σκάφος δεν κινδυνεύει, δεν επιθυμούν βοήθεια πλην τροφίμων και νερού και ότι επιθυμούν να συνεχίσουν με προορισμό την Ιταλία.

-Το ΕΚΣΕΔ απέστειλε ένα παραπλέον πλοίο με σημαία Μάλτας το οποίο προσέγγισε περί τις 18:00 το αλιευτικό, και αφού το αλιευτικό σταμάτησε – όπως του ζητήθηκε από το εμπορικό πλοίο – του προμήθευσε τρόφιμα και νερό.

-Επανειλημμένως ρωτήθηκε το αλιευτικό από το εμπορικό πλοίο αν επιθυμεί επιπλέον συνδρομή ή αν κινδυνεύει ή αν θέλει κάτι άλλο από την Ελλάδα. Απάντησαν «δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε για Ιταλία».

-Στη συνέχεια βρέθηκε και δεύτερο παραπλέον, ελληνικό αυτή τη φορά πλοίο, που απεστάλη στο αλιευτικό γύρω στις 21:00 προκειμένου να δοθούν επιπλέον τροφοεφόδια και οποιαδήποτε άλλη συνδρομή. Έλαβαν μόνον το νερό, ενώ τα λοιπά εφόδια τα πέταξαν στη θάλασσα.

-Από τις 15:30 μέχρι τις 21:00 ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας είχε επανειλημμένως επικοινωνία με το αλιευτικό μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Σε όλες επαναλάμβαναν σταθερά ότι επιθυμούν να πλεύσουν προς Ιταλία και δεν ήθελαν καμία συνδρομή από την Ελλάδα.

-Στις 22:40 κατέπλευσε πλησίον του αλιευτικού το σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Κρήτη. Παρέμεινε σε απόσταση και το παρατηρούσε διακριτικά, χωρίς να διαπιστώνει πρόβλημα στην πλεύση του, καθώς είχε σταθερή πορεία και ταχύτητα.

-Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τις 01:40 της 14ης Ιουνίου. Την ως άνω ώρα ο επιβαίνων στο αλιευτικό ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου ότι παρουσιάστηκε βλάβη στη μηχανή του σκάφους και έπαψε να κινείται.

-Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από το παραπλέον πλωτό του Λιμενικού.

-Άμεσα το πλωτό του Λ.Σ. προσπάθησε να προσεγγίσει το αλιευτικό για να διαπιστώσει το πρόβλημα

-Στις 02:04 πμ ο Κυβερνήτης του παραπλέοντος σκάφους του Λ.Σ. ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι είδε το αλιευτικό να παίρνει μια δεξιά στη συνέχεια μια απότομη αριστερά κλίση και μετά άλλη μια δεξιά κλίση τόσο μεγάλη που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του αλιευτικού (ναυτ. Ορολογία «παλάντζο»).

-Σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά αργότερα το σκάφος βυθίστηκε ολοσχερώς. Πλήθος επιβαινόντων που βρίσκονταν στα εξωτερικά καταστρώματα έπεσαν στη θάλασσα.

-Έναρξη ευρείας επιχείρησης έρευνας – διάσωσης.

Ναυάγιο στην Πύλο (1)
ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ναυάγιο στην Πύλο (3)
ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πικετοφορία στην Τρίπολη

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου, διοργανώνει πικετοφορία, σήμερα Πέμπτη 15 Ιούνη 2023 στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, στις 7:30μμ. Ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι:

«Η θλίψη και η οργή μας είναι ανείπωτη. 79 πνιγμένοι συνάνθρωποί μας μέχρι στιγμής, ξεριζωμένοι πρόσφυγές και μετανάστες στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σε ένα δουλεμπορικό καράβι με 600-700 ψυχές από τις οποίες 100 παιδιά κλειδωμένα στα αμπάρια. Ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις θάλασσες της μεσογείου, που έχουν μετατραπεί σε θάλασσες νεκρών μεταναστών και προσφύγων.

Ξεριζωμός λόγω των πολέμων και της φτώχειας στον βωμό των βρώμικων ιμπεριαλιστικών παζαριών του ΝΑΤΟ που καταδικάζει τους λαούς της περιοχής σε μετανάστευση. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα από τις απάνθρωπες συμφωνίες της ΕΕ για τη μετανάστευση, να τους εκμεταλλεύονται κυκλώματα διακινητών και να εγκλωβίζονται σε άθλιες συνθήκες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά. 

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στήριξαν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, έδωσαν απλόχερα εδάφη, χρήματα, ακόμα και εξοπλισμό, για να συνεχίσουν να γίνονται αυτοί οι άδικοι πόλεμοι με εκατομμύρια νεκρούς και ξεριζωμένους.. Είναι συνυπεύθυνοι μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τα -εδώ και χρόνια- επαναλαμβανόμενα εγκλήματα με πνιγμένους μετανάστες στη μεσόγειο θάλασσα. Είναι εκείνοι που υπερασπίζονται κι αναπαράγουν αυτόν τον άδικο κόσμο, γεμάτο πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο σαν κανονικότητα. Μία είναι η επιλογή μας ακόμα μια φορά: να μη σωπάσουμε.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στο πλευρό όσων είναι θύματα αυτού του άδικου κόσμου.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να εκφραστεί αποφασιστικά η διεθνιστική αλληλεγγύη του λαού μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους!

Όλοι στην πικετοφορία, την  Πέμπτη 15 Ιούνη 2023 Τρίπολη, πλατεία Πετρινού, 7:30μμ»

Ναυάγιο στην Πύλο (1)
ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αιχμές από την Alarm Phone

Η Alarm Phone υποστηρίζει ότι κι οι ευρωπαϊκές αρχές θα μπορούσαν να είχαν στείλει επαρκείς ομάδες διάσωσης, όμως δεν το έκαναν «γιατί η επιθυμία τους να αποτρέψουν τις αφίξεις ήταν ισχυρότερη από την ανάγκη να σώσουν εκατοντάδες ζωές».

Αναφέρει η  ανακοίνωση της Alarm Phone: «Στα ανοικτά των ελληνικών ακτών, ένα μεγάλο ψαροκάικο ανατράπηκε. Φοβόμαστε ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πνιγεί. Χθες, 13 Ιουνίου 2023, είχαμε ειδοποιήσει το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα στις 16:53 CEST για αυτό το σκάφος σε κίνδυνο, καθώς ο κόσμος μας είχε καλέσει για βοήθεια. Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες και η Ιταλία και η Μάλτα, είχαν ήδη ειδοποιηθεί αρκετές ώρες νωρίτερα. Οι ελληνικές και άλλες ευρωπαϊκές αρχές γνώριζαν λοιπόν πολύ καλά αυτό το υπερπλήρες και ακατάλληλο πλωτό πλοίο. Δεν ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης. Τα ξημερώματα σήμερα, 14 Ιουνίου 2023, το σκάφος ανατράπηκε.

Ήδη τις ώρες που ακολούθησαν αυτή τη θαλάσσια καταστροφή, το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα έχει αρχίσει να δικαιολογεί την αποτυχία του να βοηθήσει, με το επιχείρημα ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο δεν ήθελαν να διασωθούν στην Ελλάδα.

Ρωτάμε: Γιατί οι άνθρωποι στη θάλασσα φοβούνται τόσο πολύ να συναντήσουν ελληνικές δυνάμεις;

Είναι επειδή οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνηση γνωρίζουν για τις φρικτές και συστηματικές πρακτικές απώθησης που εφαρμόζουν οι ελληνικές αρχές, πρακτικές που εγκρίνονται από την ΕΕ. Η Ελλάδα έχει γίνει η «ασπίδα της Ευρώπης», όπως σημείωσε κάποτε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φον ντερ Λάιεν, αποτρέποντας βίαια τους ανθρώπους που κινούνται.

Οι άνθρωποι που κινούνται γνωρίζουν ότι χιλιάδες έχουν πυροβοληθεί, χτυπηθεί και εγκαταλειφθεί στη θάλασσα από αυτές τις ελληνικές δυνάμεις. Γνωρίζουν ότι η συνάντηση με την Ελληνική Ακτοφυλακή, την Ελληνική Αστυνομία ή την Ελληνική Συνοριοφυλακή σημαίνει συχνά βία και ταλαιπωρία. Οφείλονται σε συστηματικές απωθήσεις που τα σκάφη προσπαθούν να αποφύγουν την Ελλάδα, πλέουν σε πολύ μεγαλύτερες διαδρομές και διακινδυνεύουν ζωές στη θάλασσα.

Ως Alarm Phone, έχουμε τεκμηριώσει αναρίθμητες περιπτώσεις απωθήσεων και επίσης περιπτώσεις όπου υπερπλήρη σκάφη ανατράπηκαν επειδή έκαναν μεγαλύτερες διαδρομές, προσπαθώντας να αποφύγουν τις ελληνικές δυνάμεις. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι ένα σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο στις 22 Μαΐου 2023, νότια της Μεθώνης και απωθήθηκε 524 χιλιόμετρα στα τουρκικά ύδατα. Μερικοί από τους ανθρώπους αυτής της υπόθεσης εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία.

Επιπλέον, το Alarm Phone έχει τεκμηριώσει πώς οι επιβάτες ενός άλλου μεγάλου σκάφους που είχε επίσης αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης, απήχθησαν βαθιά μέσα στη ζώνη Έρευνας και Διάσωσης της Μάλτας και ρυμουλκήθηκαν πίσω στη Λιβύη στις 23 Μαΐου 2023, όπου φυλακίστηκαν. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνηση γνωρίζουν ότι πρέπει να ταξιδέψουν όσο πιο μακριά μπορούν για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να αποφύγουν τις επαναπροωθήσεις ή τις ανατροπές.

Μετά την ανατροπή του αλιευτικού σκάφους, οι ελληνικές αρχές έσπευσαν να δικαιολογήσουν δημόσια την αποτυχία τους να διασώσουν. Η πραγματικότητα είναι ότι είχαν ειδοποιηθεί πολλές ώρες πριν ανατραπεί το σκάφος και είχαν ενημερωθεί από διάφορες πηγές ότι επρόκειτο για σκάφος σε κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονταν το Λιμενικό Σώμα και ένα αεροσκάφος της Frontex. Οι ευρωπαϊκές αρχές θα μπορούσαν να είχαν στείλει επαρκείς ομάδες διάσωσης χωρίς καθυστέρηση. Δεν το έκαναν γιατί η επιθυμία τους να αποτρέψουν τις αφίξεις ήταν ισχυρότερη από την ανάγκη να σώσουν εκατοντάδες ζωές.

Σταματήστε να κατηγορείτε τους ανθρώπους που κινούνται επειδή προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη βία σας!

Σταματήστε να κατηγορείτε τους ανθρώπους που κινούνται για τον δικό τους θάνατο!

Σταματήστε τις ανατροπές, τερματίστε τον θάνατο στη θάλασσα, γκρεμίστε τα σύνορα της Ευρώπης».

Ναυάγιο στην Πύλο (4)
ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Από κοντά η Περιφέρεια

Ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το ναυάγιο με την τραγική εξέλιξη:

«Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκε από τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Ιουνίου -και εξακολουθεί να παραμένει- η Πολιτική Προστασία και άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα, περί τα 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, ενός αλιευτικού σκάφους στο οποίο -με βάση στοιχεία προς τις ελληνικές Αρχές από τις αντίστοιχες της Ιταλίας- υπολογίζεται ότι μπορεί και να επέβαιναν περί τους 700 με 750 ανθρώπους.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και με εντολή του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, όπως και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, προέβησαν άμεσα σε ενέργειες για την προώθηση στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στρωμάτων, κλινοσκεπασμάτων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ βρέθηκαν και οι ίδιοι επιτόπου.

“Οι υπηρεσίες μας κινούνται δραστήρια στην Μεσσηνία με επικεφαλής τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, ενώ είμαστε σε επαφή με την Πολιτική Προστασία στην Αθήνα, με τον κύριο Παπαγεωργίου. Μιλάμε για μια τραγωδία, την έκταση της οποίας δεν την γνωρίζουμε ακόμα. Κατά δήλωση των ανθρώπων που μετέβαιναν στο πλοίο, οι επιβαίνοντες ήταν 750 άτομα, αλλά αυτό ελέγχεται ως πληροφορία. Φροντίζουμε για τους διασωθέντες, να τους παράσχουμε ό,τι είναι αναγκαίο, από ζητήματα διαμονής, διατροφής, υποστήριξης” δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Ανάλογη κινητοποίηση υπήρξε και από τον μηχανισμό του Δήμου Καλαμάτας, ο δήμαρχος της οποίας Θανάσης Βασιλόπουλος και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του δήμου βρέθηκαν επίσης στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι αφίχθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, με το σκάφος “Mayan Queen IV”, οι συνολικά 104 διασωθέντες -οι οποίοι δηλώνουν υπήκοοι Πακιστάν, Συρίας, Αιγύπτου και Παλαιστίνης-, ενώ ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός θυμάτων, αργά σήμερα το απόγευμα, κάνει λόγο για 79 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου.

Στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υπήρξε άνευ προηγουμένου κινητοποίηση όλων των Αρχών -Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας, Ερυθρός Σταυρός, ΕΚΑΒ, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία, εθελοντές-, ενώ δεκάδες ασθενοφόρα ανέμεναν την άφιξη του σκάφους με τους διασωθέντες.

Σε συναγερμό τέθηκαν τα νοσοκομεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Παναρκαδικό Τρίπολης και Σπάρτης, ενώ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα βρέθηκαν και μονάδες του ΕΚΑΒ της Περιφέρειας, αλλά και από την Αθήνα απ’ όπου αφίχθηκαν -και θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί στο λιμάνι της Καλαμάτας- και 2 ειδικές μονάδες Ιατρικής Καταστροφών.

Από τους διασωθέντες που έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας 17 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας -όπου νωρίτερα είχε γίνει ήδη αεροδιακομιδή άλλων 4-, ενώ οι υπόλοιποι κατέλυσαν στους χώρους των αποθηκών του λιμανιού, όπου είχαν ήδη εγκατασταθεί οι απαραίτητες υποδομές.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στο λιμάνι της Καλαμάτας αφίχθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω, όπως επίσης του διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης υποναυάρχου Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά και του κεντρικού λιμενάρχη Καλαμάτας πλοιάρχου Νίκου Κωνσταντέλλη.

Ακολούθησε επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου της έγινε ενημέρωση  από την διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ.

Σχόλια