home design 800Χ400

home design 1170x320

Δυσφήμηση για τον τουρισμό στο Ναύπλιο η απάτη με χρεοκοπημένο πεντάστερο ξενοδοχείο

Γυναίκα έχασε 2.500 ευρώ κάνοντας κράτηση σουίτας για οικογενειακές διακοπές στο κατάλυμα το οποίο έχει ήδη πουληθεί μέσα από πλειστηριασμό
candia castel

Ένα πεντάστερο ξενοδοχείο έξω από το Ναύπλιο επέλεξε μια γυναίκα που ήθελε να εξασφαλίσει ποιοτικές διακοπές για εκείνη και την οικογένειά της μέσα στον Αύγουστο. Ωστόσο επρόκειτο για ένα χρεοκοπημένο κατάλυμα το οποίο στο μεταξύ πουλήθηκε μέσω πλειστηριασμού σε άλλους ιδιοκτήτες και δεν είναι σε λειτουργία αυτή τη στιγμή.

img 9760

Η απάτη που αποκαλύφθηκε με το «ξενοδοχείο – φάντασμα» έχει πάρει διαστάσεις, αποτελώντας δυσφήμηση για τον τουρισμό στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή.

img 9764

Η καταγγέλλουσα έκλεισε σουίτα για μία βδομάδα προκειμένου να διευκολύνει τη διαμονή των μικρών παιδιών της, όμως στην πορεία διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο κατάλυμα είχε πουληθεί μέσα από πλειστηριασμό. Το αποτέλεσμα ήταν η μητέρα, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση για την αλλαγή του καθεστώτος, να ψάχνει να βρει τρόπο για να της επιστραφούν τα χρήματα, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

«Έχασα 2.500 ευρώ»

«Έχασα 2.500 ευρώ» είπε στο protothema.gr η γυναίκα και παρουσιάζει το χρονικό της απάτης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ουδέποτε παρείχε σχετική πληροφόρηση για το κλείσιμο της μονάδας και την πώλησή της σε όμιλο Ισραηλινών.

«Το ξενοδοχείο έκλεισε, ο ιδιοκτήτης δεν κατέθεσε πτώχευση, απεναντίας εξακολουθούσε να εισπράττει χρήματα πελατών» υπογραμμίζει η γυναίκα για το γνωστό πεντάστερο ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην Κάντια και αυτή την περίοδο τελεί υπό ανακαίνιση από τους νέους του ιδιοκτήτες χωρίς να βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία.

Η γυναίκα κάνει λόγο για άντληση παράνομου κέρδους και την ίδια στιγμή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και άλλοι συνεργάτες του ιδιοκτήτη του καταλύματος να είχαν συννενοηθεί ώστε να μην ενημερώσουν για το κλείσιμο του ξενοδοχείου, με σκοπό να αντλούν τα χρήματα των κρατήσεων από ανυποψίαστους πελάτες κατά την περίοδο μετά το λουκέτο.

Πώς διαπιστώθηκε η απάτη

Εκείνη προχώρησε στην κράτηση της σουίτας τον περασμένο Ιανουάριο και μέσα από τη σχετική πλατφόρμα κρατήσεων του ξενοδοχείου ολοκλήρωσε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, συγκεκριμένα από τον Απρίλιο, διαπίστωσε ότι το ξενοδοχείο στην ουσία δεν υπήρχε! Το πρώτο τράνταγμα έγινε όταν, στη διάρκεια αναζήτησης και άλλων δωματίων για φίλους, είδε πως το booking δεν συνεργαζόταν με το εν λόγω κατάλυμα.

Ξαφνικά αισθάνθηκε ένα κενό, μια κλιμακούμενη δυσαρέσκεια και αγωνία. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ακόμη τι είχε συμβεί και τότε ξεκίνησε το κυνήγι της αναζήτησης για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν κατάφερε να βρει κανέναν κοντινό συνεργάτη του ιδιοκτήτη στο τηλέφωνο γιατί το ξενοδοχείο δεν υπήρχε πουθενά, παρά μόνο στην νέα διοίκηση βρήκε απαντήσεις, σε μια υπάλληλο που ανήκε στο τμήμα κρατήσεων και επαναπροσελήφθη υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, Ισραηλινών συμφερόντων.

Τότε άρχισε να ξεθολώνει η εικόνα. «Όλα έγιναν μέσα σε πέντε μέρες» εξηγεί. Όπως διατείνεται η γυναίκα, λόγω της διαδικασίας απευθείας κράτησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα, η επιστροφή του ποσού δεν είναι δυνατή. Γι’ αυτό το λόγο έχει κινηθεί νομικά.

«Θα πήγαινα τον Αύγουστο και δεν θα έβρισκα τίποτα. Οι καταγγελίες είναι δεκάδες», συμπληρώνει.

Σχόλια

newsletter banner anagnostis