home design 800Χ400

«Όταν κοιτάς από ψηλά…»: Η Αργολίδα μέσα από ένα drone

Το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου ολοκληρώνει και φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σχέδιο δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

Το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου ολοκληρώνει και φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σχέδιο δράσης στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δράση φέρει τον τίτλο «Όταν κοιτάς από ψηλά…»: Η Αργολίδα μέσα από ένα drone.

Τελικός στόχος της δράσης ήταν η παραγωγή ενός βίντεο που θα παρουσιάζει ορισμένες τοποθεσίες της Αργολίδας και πιο συγκεκριμένα της πόλης του Ναυπλίου, της Νέας Επιδαύρου και του Τολού.

Ο εξοπλισμός που αποκτήθηκε στα πλαίσια της δράσης ήταν ένα drone DJI Mini 3 Fly More Combo Drone.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η δράση, από την πλευρά των μαθητών, ήταν απαραίτητη η εκμάθηση πολλών πληροφοριών και τεχνικών, αλλά και η καλλιέργεια δεξιοτήτων που ήταν αναγκαίες για την ολοκλήρωση της. Για το λόγο αυτό χωρίστηκε σε τρεις υποδράσεις.

Σε ό,τι έχει σχέση με τον εξοπλισμό – drone που χρησιμοποιήθηκε- οι μαθητές έλαβαν θεωρητικές γνώσεις που σχετίζονται με το νομικό πλαίσιο της πολιτείας, την ενστέρνηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, ώστε να γνωρίσουν τους κινδύνους πίσω από μια πτήση drone, όπως και τη μελέτη καλών οδηγικών πρακτικών με τήρηση των κανονισμών ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων, για τους ίδιους, αλλά και τα άτομα γύρω τους.

Εν συνεχεία, οι μαθητές γνώρισαν τα στάδια που είναι αναγκαία για την υλοποίηση ενός βίντεο, δημιούργησαν το σενάριο-αφήγηση και επένδυσαν μουσικά το τελικό τους έργο επιλέγοντας μελωδίες που σε ταξιδεύουν. Τα πλάνα που χρησιμοποίησαν, λήφθηκαν έπειτα από ισάριθμές επισκέψεις στην πόλη του Ναυπλίου, της Νέας Επιδαύρου και του Τολού. Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, είτε κατά τη επίσκεψή τους, στοιχεία της τοπικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από «ψηλά», είτε να αναζητήσουν διάφορες πληροφορίες από το διαδίκτυο προκειμένου να δημιουργήσουν την τελική αφήγηση που ενσωματώθηκε στο βίντεο.

Όσον αφορά το video editing έγινε με την εφαρμογή OpenShot Video Editor, μια δωρεάν user friendly εφαρμογή, εύκολη μεν στην εκμάθησή της, αλλά με πολλές δυνατότητες. Οι μαθητές ταξινόμησαν το ληφθέν υλικό και αφού επέλεξαν συγκεκριμένα πλάνα, ξεκίνησαν την επεξεργασία του με τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Σε ό,τι αφορά τον ήχο και όποια μετατροπή χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί, χρησιμοποιήθηκε η δωρεάν εφαρμογή Audacity. Συνολικά, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, να αποκτήσουν γενικές και ειδικές γνώσεις που σχετίζονται με την επεξεργασία ήχου και εικόνας.

Δείτε τα βίντεο σε δύο μέρη:

Σχόλια

Exit mobile version