home design 800x400

home design 1170Χ320

Από δεξαμενή του 1936 έπαιρνε νερό η Καλαμάτα – Ελπίδα για παροχή μέσω παράκαμψης

Η επισκευή της βλάβης στην παμπάλαια δεξαμενή του Πηδήματος θα χρειαστεί αρκετές ημέρες εξαιτίας και του δύσβατου σημείου που βρίσκεται.
Δεξαμενή Πηδήματος Καλαμάτα 2

Χωρίς νερό βρίσκεται, εδώ και ώρες, η πόλη της Καλαμάτας καθώς και η ευρύτερη περιοχή. Αιτία είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στη δεξαμενή του Πηδήματος, όπου η κατάσταση περιγράφεται ως τραγική.

Όπως έγινε γνωστό, λόγω γεωλογικού φαινομένου υπήρξε ζημιά στη δεξαμενή διαστάσεων 2Χ2 μέτρων.

Να σημειωθεί ότι η δεξαμενή κατασκευής του 1936, είναι σε δύσβατο σημείο, 300 μέτρα επάνω από τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να προσεγγίσουν στο σημείο τα οχήματα για την επισκευή της ζημιάς.

Δεξαμενή Καλαμάτα 1936
Από εδώ παίρνει νερό η Καλαμάτα (Φώτο: Twitter)

Την ίδια στιγμή «στέγνωσαν» από εμφιαλωμένα νερά και τα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς έγινε γενική επιδρομή για προμήθειες μετά τη διακοπή υδροδότησης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Ελπίδα για παροχή νερού τις επόμενες ώρες

Τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να «παρακάμψουν» την κεντρική δεξαμενή που έχει υποστεί τη μεγάλη ζημιά, και να δώσουν με σωλήνες νερό, από το αντλιοστάσιο του Πηδήματος, κατευθείαν στον αγωγό Φ600 που φθάνει στη δεξαμενή του κάστρου της Καλαμάτας και δίνει νερό στην πόλη.

Η λύση αυτή δείχνει προς ώρας να δουλεύει, ωστόσο εμπεριέχει αρκετούς κινδύνους και χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση από τα συνεργεία. Τονίζεται, ότι πρόκειται για λύση προσωρινή που σκοπό έχει να μη… «στεγνώσει» η Καλαμάτα από νερό κυριολεκτικά, και να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα βασικές δομές της πόλης.

Πάντως, η επισκευή της βλάβης στη δεξαμενή του Πηδήματος θα χρειαστεί αρκετές ημέρες εξαιτίας και του δύσβατου σημείου που βρίσκεται, το οποίο δεν μπορούν να προσεγγίσουν οχήματα βαρέως τύπου, που χρειάζονται κυρίως για τη μεταφορά τόνων τσιμέντου.

Από την πλευρά του δήμου Καλαμάτας, διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα αύριο σε σχολεία και δομές Υγείας (Νοσοκομείο κλπ).

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προκαλεί ερωτηματικά στους κατοίκους, είναι το γεγονός ότι μια «σύγχρονη» πόλη που αγγίζει τους 100.000 κατοίκους, χωρίς τους τουρίστες, βασίζεται για την υδροδότησή της σε δομές της δεκαετίας του 1930 και χωρίς μάλιστα να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις όταν παρουσιαστούν τόσο σοβαρά προβλήματα.

Σχόλια

ΕΥΧΕΣ ΕΟΡΤΩΝ

poulas banner 2024
doris banner efxes2024
newsletter banner anagnostis