home design 800x400
home design 1170Χ320

Εκλογές 2023: Περιπολίες παντού και 60.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για την ημέρα των εκλογών – Κόπηκαν ρεπό και άδειες – Το επιχειρησιακό σχέδιο για την Κυριακή 21 Μαΐου
Αστυνομία

Σε συναγερμό είναι η ΕΛ.ΑΣ. για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, με 60.000 αστυνομικούς να είναι στους δρόμους. Στο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο είναι ήδη σε ισχύ, μετέχουν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, των ΟΠΚΕ, της Κρατικής Ασφάλειας, της Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και της Τροχαίας, καθώς θα είναι σε εξέλιξη και η επιστροφή των ψηφοφόρων από την επαρχία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι -λόγω της κρισιμότητας της ημέρας- έγινε ανάκληση αδειών και ρεπό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες έξω από τα σχολεία – εκλογικά κέντρα, τα πανεπιστήμια, τις πλατείες, όπου βρίσκονται εκλογικά περίπτερα, καθώς και έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων βουλευτών. Παράλληλα, η αστυνομία θα είναι σε ετοιμότητα και για τυχόν αντιεκλογικές συγκεντρώσεις. 

Από νωρίς το βράδυ της Κυριακής (21.05.2023) και όταν θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα, το ελικόπτερο της αστυνομίας θα αρχίσει να πετάει στον ουρανό της Αθήνας, δίνοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, κυρίως από περιοχές, όπου είναι πιθανό να αρχίσουν να συγκεντρώνονται πολίτες. 

Από την πλευρά της, η Τροχαία θα έχει υπό την εποπτεία της τους δρόμους, από όπου θα επιστρέφουν οι ψηφοφόροι, οι οποίοι ψήφιζαν εκτός Αθηνών. 

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis