home design 800Χ400

Η ανάρτηση Μητσοτάκη που ξέχασε το Ναύπλιο και εξόργισε τους φοιτητές

«Κατά πόσο τελικά υπάρχουμε;», αναρωτιούνται οι φοιτητές του υπάρχοντος τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Έως το 2025 η Ελλάδα θα αποκτήσει δημόσιες, πανεπιστημιακού επιπέδου, σπουδές στις παραστατικές τέχνες τόνισε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν λίγες ημέρες, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα, που έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση μεταξύ των καλλιτεχνών, δεν ρυθμίζει και δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες προσλαμβάνονται ή αμείβονται στον Δημόσιο Τομέα για καλλιτεχνικό ή εκπαιδευτικό έργο.

Η ανάρτηση αυτή του πρωθυπουργού στο facebook προκάλεσε αντιδράσεις από τους φοιτητές του ήδη υπάρχοντος τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στο Ναύπλιο.

Απάντηση κόλαφος στον πρωθυπουργό

Οι φοιτητές του αντίστοιχου τμήματος που μάλλον αγνοούσε την ύπαρξή του ο πρωθυπουργός, απαντούν ότι… υπάρχουν!

Το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών στο Ναύπλιο

Το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών (Τ.Π.Ψ.Τ.) με έδρα το Ναύπλιο λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ανήκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο υποδέχθηκε 140 νέους φοιτητές.

Έχει ως αποστολή:

  1. Να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση στα επιστημονικά, καλλιτεχνικά και τεχνολογικά αντικείμενα που αφορούν τις παραστατικές τέχνες (Επιτέλεση, Χορός, Θέατρο) καθώς και τις ψηφιακές τέχνες, με έμφαση στη μεταξύ τους σύνδεση καθώς και στη σύνδεση με ποικίλες κοινωνικές εφαρμογές, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η Performance, (παράσταση ή εγκατάσταση), ως κατ’ εξοχήν πεδίο καινοτομίας στις τέχνες, βρίσκεται στο επίκεντρο των καλλιτεχνικών, θεωρητικών, τεχνολογικών και μεθοδολογικών μαθημάτων που προσφέρονται στο Τμήμα.
  2. Να παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους, προκειμένου να είναι σε θέση να τεκμηριώνουν, να αναλύουν και να συνθέτουν καλλιτεχνικά έργα, εφαρμογές και δράσεις.
  3. Να παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξοικείωση με τη χρήση της τεχνολογίας που απαιτείται για τις καλλιτεχνικές εφαρμογές στους παραπάνω θεματικούς τομείς.
  4. Να παρέχει ειδική μόρφωση και κατάρτιση των φοιτητών/τριών για τη διδασκαλία καλλιτεχνικών αντικειμένων και των καλλιτεχνικών τεχνολογικών εφαρμογών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στο πλαίσιο της μη τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης.

Σχόλια

Exit mobile version