home design 800x400

home design 1170Χ320

Οι Γάλλοι αγαπούν τον Ισθμό – Πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο για επισκέπτες από τουλάχιστον 65 χώρες

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι περισσότεροι επισκέπτες του τουριστικού περιπτέρου στον Ισθμό της Κορίνθου είναι Γάλλοι, ενώ ακολουθούν οι Αμερικάνοι
Ισθμός Κορίνθου

Πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο για επισκέπτες από τουλάχιστον 65 χώρες είναι ο Ισθμός της Κορίνθου, όπως προέκυψε από από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατά τη λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου που βρίσκεται στη διώρυγα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι περισσότεροι από αυτούς είναι Γάλλοι, ενώ ακολουθούν οι Αμερικάνοι.

«Η ύπαρξη του Τουριστικού Περιπτέρου, στον Ισθμό της Κορίνθου, είναι μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, για την ανάδειξη και την τουριστική αξιοποίηση, όχι μόνο του τόπου, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου». Αυτό σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της γνωστοποίησης, των στατιστικών και ποιοτικών στοιχείων στην εκδήλωση που έγινε στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Καταγράφηκε, επίσης, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς σημειώνεται σημαντική προσέλευση, μέχρι και τον Οκτώβριο.

Νίκας – Καλογεροπούλου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην παρέμβασή του, τόνισε, ότι η Περιφέρεια, επιδιώκει και σχεδιάζει στον ποιοτικό τουρισμό. Η προσπάθεια εστιάζεται, στην ανθρώπινη σχέση, στον πολιτισμό, στην ποιότητα, στο περιβάλλον, στην γαστρονομία. Ο Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε και στα έργα που έγιναν στην Κορινθία, όπως τα οδικά, τις αποκαταστάσεις μνημείων, την χρηματοδότηση των ανασκαφών, την ανάπλαση του χώρου του Ισθμού.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια της χθεσινής εκδήλωσης αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που καταδείχθηκε ότι έχει η λειτουργία των τουριστικών περιπτέρων, καθώς επέτρεψε την συλλογή και δυνατότητα επεξεργασίας πρωτογενούς υλικού από τους επισκέπτες στην κάθε περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αξιοποιείται για την αποτελεσματικότερη προβολή της περιοχής, αλλά και την παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που επισημαίνουν οι τουρίστες.

Το υλικό αυτό αξιοποιείται για την καλύτερη προβολή της περιοχής, αλλά και για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Σχόλια

newsletter banner anagnostis