home design 800x400

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας για το 2023

Τί προβλέπει για τη νέα χρονιά

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ερμιονίδας για το 2023 σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε ο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023. Ο προϋπολογισμός υπερψηφιστήκε, καθώς έλαβε τις θετικές ψήφους όλων των παριστάμενων Δημοτικών Συμβούλων, πλην τριών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι καταψήφισαν μόνο ορισμένους κωδικούς. Μάλιστα, ο εν λόγω προϋπολογισμός είχε ήδη λάβει την πλήρη έγκριση από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ χωρίς καμία παρατήρηση.

Αν και οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι οικονομικά για όλους τους Δήμους, με τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης να είναι έκδηλες, ο Δήμος Ερμιονίδας φρόντισε ώστε να διατηρηθούν τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους στα ίδια χαμηλά επίπεδα των προηγούμενων ετών. Μάλιστα, ιδιαίτερη μέριμνα λήφθηκε για τις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία κ.λπ.), για τις οποίες προβλέπονται είτε ελαφρύνσεις κατά 50% είτε πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους

Τί προβλέπεται για τη νέα χρονιά

Ο προϋπολογισμός του 2023 προβλέπει τη συνέχιση των τρεχουσών χρηματοδοτήσεων αλλά και την διεκδίκηση νέων, από όλα τα Ευρωπαϊκά, Εθνικά και Περιφερειακά Χρηματοδοτικά Προγράμματα, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση των έργων και των δράσεων καθώς και η υλοποίηση καινούργιων, που ως στόχο έχουν να ενισχύσουν τις υποδομές του Δήμου, να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του, να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και να ενισχύσουν το κοινωνικό του πρόσωπο.

Σχόλια

Exit mobile version