home design 800Χ400

Τα Εργατικά Κέντρα σε Άργος και Ναύπλιο χώρεσαν μεγάλες αλήθειες

Δύο συγκεντρώσεις – συζητήσεις με θέμα την Ελληνική Δικαιοσύνη, ως ιδέα, θεσμό και εξουσία, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές ανάγκες βελτίωσης και ισχυροποίησής της

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις – συζητήσεις έλαβαν χώρα χθες 18 Νοεμβρίου στο Άργος και το Ναύπλιο που είχαν μεν διαφορετικούς στόχους και κοινό στο οποίο απευθύνονταν, πλην όμως η ουσία και το επίκεντρο και τον δύο στόχευε την Ελληνική Δικαιοσύνη, ως ιδέα, θεσμό και εξουσία,  σε συνδυασμό με τις κοινωνικές ανάγκες βελτίωσης και ισχυροποίησής της.

Η εκδήλωση στο Άργος

Ασφαλώς η πιο ενδιαφέρουσα εκδήλωση – ημερίδα έγινε το βράδυ στο Άργος με συνδιοργανωτές την νεοσύστατη Αργειακή Εταιρία και το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, στην αίθουσα του οποίου φιλοξενήθηκε και είχε ως θέμα «Το Σήμερα και το Αύριο της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Το θέμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και οι ομιλητές, άριστοι νομικοί, προερχόμενοι μάλιστα από τρεις διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ήσαν εύστοχοι, εύγλωττοι και αναλυτικοί.

Οι πρώην Υπουργοί, Κώστας Τζαβάρας από την Ν.Δ, ο Μιχάλης Καλογήρου από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και ο Γιώργος Πεταλωτής από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι αρχικές τοποθετήσεις τους χαρακτηρίστηκαν από την προσπάθεια ανίχνευσης και ανεύρεσης κοινών τόπων και σημείων σύγκλισης που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους κοινούς παραδεκτούς στόχους της Δικαιοσύνης ως θεσμό, σύστημα αξιών και μηχανισμό απονομής της.

Στους ομιλητές απευθύνθηκαν ερωτήσεις που ζέσταναν τη συζήτηση και πυροδότησαν ένα ζωντανό και ενδιαφέροντα διάλογο. Ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας επίσης νομικός, έκανε κι αυτός την παρέμβασή του μετά τις πρωτομιλίες των εισηγητών.

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διερεύνησης των πλέον αποτελεσματικών μεθόδων κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας της δικαστικής αρχής, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ευπειθών οργάνων, όσο όμως και κυβερνητικών επιλογών της ηγεσίας των με κριτήρια που δεν συνέχονται προς το κύρος, την επιστημοσύνη και το ηθικό βάρος των επιλεγομένων. Τέλος έδωσε νέο ενδιαφέρον και προέκταση στη συζήτηση με αναφορά στο μείζον θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων από παράνομο λογισμικό και τις ανέλεγκτες μεθόδους της ΕΥΠ που έχουν προκαλέσει το ζόφο στην κοινωνία και επιφέρει τη σήψη και τη διαφθορά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η εκδήλωση στο Ναύπλιο

Η έτερη εκδήλωση, πρώτη χρονικά, ήταν μια κλειστή σύσκεψη μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που διοργανώθηκε από τη Ν.Ε. Αργολίδας του κόμματος με κεντρικό ομιλητή τον συν/φο Μιχάλη Καλογήρου, που διεξήχθη το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε εκτεταμένη αναφορά σε θέματα πολιτικής συγκυρίας, στην προσπάθεια να γνωστοποιηθούν οι 6+1 εξαγγελθείσες θέσεις του Κόμματος, όπως αναλυτικά, στοχευμένα, ρεαλιστικά και κοστολογημένα περιέχονταν στις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Δ. Ε. Θεσσαλονίκης. Εκτεταμένη και τεκμηριωμένη παρουσίαση έγινε από τον Μιχάλη Καλογήρου και στο μείζον θέμα των παρακολουθήσεων, που άπτεται της λειτουργίας των θεσμών και της Δημοκρατίας, έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου και παρ’ ότι καταβάλλονται προσπάθειες απόκρυψης και αποσιώπησης από την Κυβέρνηση, έχει αποτελέσει τη θρυαλλίδα μιας μαχητικής πανδημοκρατικής συσπείρωσης των λαϊκών δυνάμεων και την αρχή του τέλους της ανελεύθερης, αντιδημοκρατικής και στυγνής νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μετά τον Μιχάλη Καλογήρου μίλησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Γκιόλας που μετέφερε το κλίμα από την παρουσίαση του Προέδρου του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο ίδιος, δήλωσε αυτά που επισημάνθηκαν από τον Πρόεδρο αλλά και όσα αποκομίζει από την επικοινωνία με τα μέλη, τους φίλους του κόμματος αλλά και ευρύτερα λαϊκά στρώματα είναι τα φαινόμενα της σήψης και κατάπτωσης αλλά και ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν ξεχειλίσει το ποτήρι. Η διαπίστωση αυτή είναι κοινή και πανθομολογούμενη, με τα πρόσφατα δείγματα της παλλαϊκής συμμετοχής τόσο στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου όσο και στις λαϊκές κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα, που υπήρξαν δυναμικές και ιδιαίτερα μαζικές, ενώ πολυάριθμη και αρκετά αισιόδοξη ήταν η συμμετοχή της νεολαίας που ασφυκτιά από τη μέγγενη της ανεργίας, της ανασφάλειας και την έλλειψη μέλλοντος από μια σκληρή, ανελεύθερη και ιδεοληπτική Κυβερνητική πολιτική.

Σχόλια

Exit mobile version