Την εκτίμησή του πως «η Πελοπόννησος είναι παρατημένη» διατύπωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κος Βαρουφάκης από την Αρκαδία, κατά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Πελοπόννησο. Προηγήθηκε συνάντηση του κου Βαρουφάκη με μέλη της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Αρκαδίας, καθώς και με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών διατύπωσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του εμπορίου, αλλά και το ζήτημα της ερημοποίησης της υπαίθρου που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους για τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων. Αναφορές έγιναν και στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής, καθώς και στη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. σε αναδασωτέα περιοχή.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο της υγείας εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, τονίζοντας την ανάγκη μονιμοποίησης προσωπικού και προσφοράς κινήτρων σε νέους γιατρούς που αφήνουν την Ελλάδα για μια καλύτερη μοίρα στο εξωτερικό, ενώ το ΕΣΥ καταρρέει.
«Η Πελοπόννησος είναι παρατημένη»
Ο κος Βαρουφάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Πελοπόννησο προέβη στις παρακάτω δηλώσεις, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού σχεδιασμού που θα δώσει πνοή ζωής στην ελληνική ύπαιθρο: «Η Πελοπόννησος είναι παρατημένη, υπάρχουν κάποια μεγάλα έργα τα οποία γίνονται αλλά, δυστυχώς, το ένα που είναι το ζητούμενο, ο Εθνικός Σχεδιασμός ενός Αναπτυξιακού Ενεργειακού Μοντέλου που να βοηθάει τους αγρότες να κρατάνε τα παιδιά τους στη γη, που να βοηθάει την ανάπτυξη της Παιδείας, της Υγείας, να παράγεται ενέργεια, να διανέμεται και να γίνεται και ταυτόχρονα μια συστηματική μετάβαση σε πράσινες μορφές ενέργειας που να κρατήσουν την παραγωγή και τη διανομή εδώ σε ελληνικά χέρια, σε χέρια πελοποννήσια, σε χέρια τα οποία τελικά να αποκομίζουν και οφέλη για τον τόπο αυτόν, όχι μόνο για τους ολιγάρχες που σφετερίζονται όλα αυτά».
Ακόμα ανέφερε πως «όπου πηγαίνουμε, απ’ την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, κι από την Κέρκυρα μέσω Τρίπολης μέχρι τη Ρόδο, η ίδια θλιβερή ιστορία ακούγεται μέσα από τα στόματα και τις ψυχές των ανθρώπων που με περίσσια πατριωτισμού εξυπηρετούν τους πολίτες μέσα στο ΕΣΥ. Ο μέσος όρος των γιατρών, των μονίμων και των νοσηλευτών είναι από 60 χρονών και πάνω. Όπου να ναι αυτοί οι άνθρωποι θα φύγουν. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, κανένας σχεδιασμούς για αντικατάστασή τους με μόνιμους. Πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτό το εθνικό σύστημα υγείας;»