home design 800x400

Σε συλλήψεις για διακίνηση παράνομων γεωργικών φαρμάκων προέβη η Αστυνομία

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν παράνομα φάρμακα και χιλιάδες ευρώ

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος μετά από επιχείρηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Από την έρευνα προέκυψε πως οι συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση παράνομων γεωργικών φαρμάκων στην Ελλάδα από τον Μάιου του 2022.

Η εισαγωγή των εν λόγω σκευασμάτων γινόταν από τη Βουλγαρία ενώ στη συνέχεια πωλούνταν σε παραγωγούς της Κεντρικής Ελλάδας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- αδικήματα του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και παραβάσεις των νομοθεσιών περί της διάθεσης γεωργικών φαρμάκων και όπλων, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Από τις έρευνας που διεξήχθησαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

  • 213 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων
  • 35.925€, 2.030 δηνάρια της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, 660 τουρκικές λίρες, 310 λέβα Βουλγαρίας και 12 λέου Ρουμανίας
  • 3 μαχαίρια
  • 1 σφεντόνα και 39 μεταλλικά σφαιρίδια
  • 2 αυτοκίνητα
  • χειρόγραφες σημειώσεις σχετιζόμενες με την υπό διερεύνηση υπόθεση

Το κατασχεθέν υλικό θα μεταφερθεί στο αρμόδιο Τελωνείο ώστε να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, ενώ αναμένεται η ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να παράσχει πληροφορίες ή να καταγγείλει παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας ή της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων, μπορεί να το κάνει επώνυμα ή ανώνυμα καλώντας στο 11012 ή στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στις διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr , financialpolice@hellenicpolice.gr .

Σχόλια

Exit mobile version