banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Πανσέληνος του Σεπτέμβρη πάνω από τις στέγες του Ναυπλίου

Το Φεγγάρι του Θερισμού ανέτειλε σχεδόν την ίδια ώρα που έδυε ο ήλιος
Πανσέληνος Σεπτέμβριος 2022

Το «φεγγάρι του Θερισμού» πάνω από τις στέγες του Ναυπλίου απόλαυσε εκατοντάδες κόσμου που είχε κατακλύσει την πόλη το Σαββατόβραδο. Η πανσέληνος του Σεπτέμβρη πάνω από τις στέγες του Ναυπλίου έφτασε στο αποκορύφωμά της και εμφανίστηκε πλήρης στα μάτια όλων.

Το «Φεγγάρι του Θερισμού» ανέτειλε σχεδόν την ίδια ώρα που έδυε ο ήλιος και το ίδιο έγινε και χθες, επιτρέποντας στους αγρότες να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή με σεληνόφως. Αυτός είναι ο λόγος και της συγκεκριμένης ονομασίας.

Ονομάζεται όμως ακόμα ανάλογα με την περιοχή «Φθινοπωρινό φεγγάρι» (Κρήτη), «Falling Leaves Moon» (Οτζίμπουε), «Φεγγάρι με καφέ φύλλα» (Λακότα), «Σελήνη με κίτρινα φύλλα» (Assiniboine).

Η αποψινή πανσέληνος έρχεται δύο εβδομάδες πριν από τη φθινοπωρινή ισημερία, οπότε και θα μπει επίσημα το φθινόπωρο για το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Σχόλια

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner argiropoulou anastasia sassa
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis