Ξεχώρισε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως ένα από τα ταχέως αναπτυσσόμενα και γι΄ αυτό το λόγο το Υπερταμείο, το οποίο διαχειρίζεται τους 23 περιφερειακούς αερολιμένες της χώρας, το προκηρύσσει ξεχωριστά με την παραχώρηση να αφορά στα επόμενα 40 έτη. Τα υπόλοιπα 22 αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης αναμένεται να οδηγηθούν σε διαγωνισμό ως ενιαίο πακέτο.
Ο βασικός στόχος του Υπερταμείου, μέσω της παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, είναι η αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και επέκταση των υποδομών του αεροδρομίου και ιδίως του κτιρίου επιβατών (terminal). Η επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών (terminal, χώρος στάθμευσης αεροσκαφών) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση λόγω της μέγαλης ανάπτυξης του αεροδρομίου.
Για τα υπόλοιπα 22 αεροδρόμια, στο Υπερταμείο προκρίνουν μια ενιαία οντότητα, για τα οποία επικαιροποιούνται οι μελέτες, έχοντας ως βασικό μέλημα να μην μείνουν κάποια από αυτά με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Αν χωριστούν σε ομάδες υπάρχει ο κίνδυνος κάποια από αυτά, ιδίως όσα είναι σε τουριστικές περιοχές, να προσελκύσουν έντονο ενδιαφέρον ωστόσο, άλλα, λιγότερα ελκυστικά, θα βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, άρα θα ήταν δυσκολότερη η αξιοποίησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται σήμερα η ΥΠΑ, είναι τα ακόλουθα: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.