home design 800Χ400

Νίκας από Θεσσαλονίκη: Θωρακισμένη ενεργειακά η Πελοπόννησος με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – Με τον λιγνίτη χρειάζεται να τελειώνουμε

Τί είπε ο Περιφερειάρχης στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην 86η ΔΕΘ

Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πελοπόννησος να είναι θωρακισμένη ενεργειακά δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη στην 86η ΔΕΘ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Επισήμανε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν και θα αναπτυχθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ενεργειακή ασφάλεια είναι σημαντική για το αναπτυξιακό μέλλον που σύμφωνα με τον κ. Νίκα μπορεί να είναι λαμπρό, καθώς πρόκειται για μια περιφέρεια που αν και από τις πιο φτωχές της Ευρώπης, έχει πολλές δυνατότητες.

Ο κος Νίκας ισχυρίζεται ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης για την Πελοπόννησο είναι λαμπρές και αναφέρθηκε εκτενώς στο στοίχημα της απλιγντιοποίησης και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Αναπτυξιακή προσπάθεια

Ο κος Νίκας αναφερόμενος στην αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται στην Πελοπόννησο, τόνισε: «Έχουμε 10 σημεία που είναι παγκοσμίως γνωστά»  επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός είναι ένα από τα πλέον σημαντικά κεφάλαια στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Πελοποννήσου. Και συνέχισε: «Ξεδιπλώνουμε μια στρατηγική που είχε παγώσει τα δύο χρόνια της πανδημίας. Επενδύουμε στη γευσιγνωσία, έχουμε αναπτύξει πέντε info σημεία που ο καθένας μπορεί να πάρει απαντήσεις ή να βοηθηθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, προσπαθούμε να βελτιώσουμε το οδικό μας δίκτυο».

Σχετικά με το οδικό δίκτυο ο κ. Νίκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διασύνδεση Πύλου – Καλαμάτας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι διατέθηκαν πέντε προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ το πρόβλημα του οδικού δικτύου δεν λύθηκε.

Απολιγνιτοποίηση και Μεγαλόπολη

Αναφορικά με την πρόκληση απολιγνιτοποίησης ο κ. Νίκας – όπως αναφέρει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος – σημείωσε ότι η εισβολή στην Ουκρανία μας πάει πίσω, αλλά πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι με τον λιγνίτη χρειάζεται να τελειώνουμε. Εξάλλου η Μεγαλόπολη δεν έχει πλέον λιγνίτη, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης και αποκατάστασης της περιοχής.

«Σε συνεργασία με το ελεύθερο πανεπιστήμιο προωθούμε σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής στα οποία περιλαμβάνεται η δημιουργία σχολής και πάρκου για αθλητικές δραστηριότητες. Υπάρχουν ήδη 12 επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή υπάρχει η σχετική επιδότηση που βοηθά. Επιπλέον αντικαθιστούμε τις στέγες από αμίαντο σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο. Όλα αυτά είναι καθοριστικά βήματα για την ανάπτυξη της περιοχής», είπε ο κ. Νίκας και πρόσθεσε:

«Καθώς υπάρχουν τα χρήματα η Μεγαλόπολη μπορεί να συνεχίσει να είναι ένα ενεργειακό και κυρίως συγκοινωνιακό κέντρο που θα συνδέει την κεντρική με τη δυτική και ανατολική Πελοπόννησο».

Σχόλια

Exit mobile version