Τους Χάλκινους Πολεμιστές του Άργους προβάλλει η Ιταλική τηλεόραση, σε συνέχεια της μεγάλης έμφασης που δίνεται στη γειτονική χώρα για την τοποθέτηση των δύο αγαλμάτων στο Άργος. Παράλληλα δίνεται έμφαση στην παλιά ανακάλυψη του αρχαιολόγου Χρήστου Πιτερού, ένα χάλκινο άγαλμα ηλικιωμένου άνδρα που σύμφωνα με τον καθηγητή Castrizio μάλλον εικονίζει τον μάντη Τειρεσία και σχετίζεται με τα αγάλματα αυτά.
Οι δημοτικές αρχές του Άργους και του Riace με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων από την εύρεση των Χάλκινών Πολεμιστών του Άργους στο Riace, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πολιτιστική γέφυρα που ενώνει λαούς και πολιτισμούς και με αυτή την αφορμή προβάλλεται το σχετικό ρεπορτάζ στην Ιταλική τηλεόραση.
Σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής αρχαιολογίας Daniele Castrizio στο τηλεοπτικό δίκτυο Reggio TV είπε μεταξύ των άλλων: «Η πόλη του Άργους και ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος ξεκίνησαν να δημιουργούν με την πράξη τους αυτή μια γέφυρα για την αδελφοποίηση και την φιλία μεταξύ του Ρηγίου και της περιφέρειας Καλαβρίας, τοποθετώντας στο κέντρο της κεντρικής αγοράς της πόλης του Άργους δυο γνήσια αντίγραφα των δυο Χάλκινων Πολεμιστών από το Άργος που βρέθηκαν στο βυθό κοντά στο του Riace».
Ο καθηγητής συνεχίζοντας στις δηλώσεις του ανέφερε το όνομα του αρχαιολόγου Χρήστου Πιτερού που «το μακρινό 1992 έκανε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, φέρνοντας στο φως ένα χάλκινο άγαλμα ηλικιωμένου άνδρα που μάλλον εικονίζει τον μάντη Τειρεσία και με βάση τα νέα δεδομένα των αναλύσεων που έχουν γίνει δείχνει τον στενό δεσμό ανάμεσα στους Χάλκινους Πολεμιστές και στο Άργος».
Η θεωρία του καθηγητή Daniele Castrizio ότι οι Χάλκινοι Πολεμιστές εικονίζουν τον Ετεοκλή και τον Πολυνίκη τείνει να γίνει πλέον αποδεκτή από το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων του αρχαιολόγων.
Άλλωστε όπως έγραφε ο Diego Lanza στο βιβλίο του «Ο χρόνος χωρίς χρόνο»: «Το παρελθόν ξαναζεί στο παρόν γιατί όποιος το αφηγείται του δίνει τη ζωντάνια μιας νέας ύπαρξης που δεν αλλοιώνει χωρίς να το θέλει το νόημα του παρόντος».
Οι Πολεμιστές του Άργους που βρέθηκαν στο μικρό λιμάνι του Riace στην Καλαβρία της Ιταλίας και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρηγίου (Reggio Calabria), επέστρεψαν ως χάλκινα αντίγραφα στην κεντρική πλατεία του Άργους για να θυμίσουν σε όλους την μακραίωνη ιστορία της πόλης και τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας και Ιταλίας.