home design 800Χ400

Κόρινθος – Βέλο: 18 χιλιόμετρα πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμοι και αναπλάσεις, δίπλα στη γραμμή του τρένου (Pics)

Στα σκαριά το τεράστιο περιβαλλοντικό πάρκο περιμετρικά της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής

Ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πάρκο από την Κόρινθο μέχρι το Βέλο, μήκους 18 χιλιομέτρων μπαίνει στα σκαριά, με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους. Το περιβαλλοντικό πάρκο εκατέρωθεν της μετρικής γραμμής του τρένου από Κόρινθο μέχρι Βέλο, μπαίνει στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιβεβαιώνει την ένταξη του έργου, με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ.

Το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες από τον Παναγιώτη Νίκα,  αφορά στην ανάπλαση, αξιοποίηση και ανάδειξη ως περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου περιμετρικά της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ως το Βέλο. Η μελέτη είχε υποβληθεί από καιρό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περιβαλλοντικό πάρκο δίπλα στη γραμμή του τρένου από Κόρινθο μέχρι Βέλο / Μακέτες: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Όπως είναι γνωστό, ο πιο πάνω χώρος περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα- έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Περιβαλλοντικό πάρκο δίπλα στη γραμμή του τρένου από Κόρινθο μέχρι Βέλο / Μακέτες: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Το δίκτυο αυτό σε συνδυασμό με άλση, χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, πλατείες κ.α., θα δημιουργεί μια πράσινη ανάσα στο οικιστικό σύνολο των πόλεων αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική αλληλεπίδραση των χρηστών.

Σχόλια

Exit mobile version