banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Η «Ανατολή» της Έλλης Παπαδημητρίου στην Αρχαία Τίρυνθα

Η θεατρική παράσταση παρουσιάζεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»
Η ΑΝΑΤΟΛΗ

Η θεατρική παράσταση «Η Ανατολή» παρουσιάζεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού στις 15 και 16 Ιουλίου, στις 21.00, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Μυκηναϊκής Ακρόπολης Τίρυνθας στην Αργολίδα.

Η Ανατολή της Έλλης Παπαδημητρίου είναι μια θεατρική σύνθεση σε ποιητικό λόγο, που εξιστορεί τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή του 1918-1922: νίκες και πανωλεθρίες, αιτίες και συνέπειες. Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος και τα πάθη του. Το θανατικό κι ο ξεριζωμός, η θέληση για ζωή κι ο αγώνας, των γυναικών κυρίως, να στεριώσουν στην καινούρια πατρίδα, ο πόνος πλάι πλάι με την πίστη στη ζωή.

Οι πρόσφυγες που μπόλιασαν την Ελλάδα με τον πολιτισμό τους.

Η Έλλη Παπαδημητρίου, γνωστή από τον Κοινό Λόγο, που πρωτοανέβηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το 1997, ασχολήθηκε πολλές δεκαετίες με την Ανατολή, η οποία και παρουσιάζεται για πρώτη φορά σκηνοθετημένη, τιμώντας τη συγγραφέα που συνέδεσε τη ζωή και το έργο της με τη μοίρα της Μικράς Ασίας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Επιμέλεια σκηνικού χώρου, κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου
Φωτισμοί: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Επιστημονική σύμβουλος: Ιωάννα Πετροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Τόμπρου
Μουσικός επί σκηνής: Tάσος Μισυρλής

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μανώλης Μαυροματάκης, Ελένη Ουζουνίδου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Καπουράνης.

Προκρατήσεις θέσεων

Σχόλια

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner argiropoulou anastasia sassa
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis