home design 800x400

Επίδαυρος: Ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε ο Κυπουργός στο Κοχύλι (Video, Pics)

Παρουσιάστηκαν στο κοινό, τα πολλά πρόσωπα της μακρόχρονης πορείας του σπουδαίου συνθέτη, μέσα από άγνωστα και αγαπημένα τραγούδια του

Το ατελείωτο χειροκρότημα των θεατών του Μικρού Θεάτρου της Επιδαύρου, το Σάββατο και τα χαμόγελα των συντελεστών που παρουσίασαν Τα Κυπο-Θεατρικά στο Κοχύλι, μαρτυρούν την επιτυχία της βραδιάς που ήταν αφιερωμένη στο πολύπλευρο έργο του Νίκου Κυπουργού για το θέατρο, που εκτείνεται από το αρχαίο δράμα ως το μιούζικαλ.

Video από το Μικρό Θέατρο

Στο κατάμεστο από κόσμο θεατράκι της Αρχαίας Επιδαύρου, εκλεκτοί προσκεκλημένοι αποκάλυψαν στο κοινό, τα πολλά πρόσωπα της μακρόχρονης πορείας του σπουδαίου συνθέτη, μέσα από άγνωστα και αγαπημένα τραγούδια του. Ο Γιάννης Διονυσίου, ο Χρήστος Θηβαίος, η Μαρία Κατριβέση, ο Δημήτρης Πακσόγλου, η Μαρίνα Σάττι, η Ερασμία Μαρκίδη και η Έλενα Παπαδημητρίου, διανθίζοντας με χιούμορ τα υπέροχα τραγούδια, έγιναν ένα με τον κόσμο, που πολλές φορές χειροκροτούσε ρυθμικά και σιγοτραγουδούσε, όσο οι ξεχωριστοί μουσικοί, Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο),  Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, κρουστά), Τάσος Μισυρλής (βιολοντσέλο), Sergio Nastasa (βιολί), γέμιζαν με νότες τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο.

Κυποθεατρικά – Νίκος Κυπουργός στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου. ΦΩΤΟ: anagnostis

Η ατμοσφαιρική βραδιά, αφιερωμένη στο πολύπλευρο έργο του Νίκου Κυπουργού για το θέατρο, ξετύλιξε την πορεία του, που ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του 70 και συνεχίζεται ως σήμερα. Μεταξύ των δεκάδων συνεργασιών του, δούλεψε για το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Τέχνης, το Εμπρός, το Αμφιθέατρο, το Θέατρο του Νότου, το Αμόρε και πολλά άλλα.

Σχόλια

Exit mobile version