home design 800x400

home design 1170Χ320

Άργος: Προτείνονται 109 θέσεις φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

Τι προβλέπει το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Άργους Μυκηνών
Ένταξη της πρότασης του Δήμου Ερμιονίδας στον Άξονα Προτεραιότητας 2 Σχέδια Φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ) του Πράσινου Ταμείου

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», οι Δήμοι μητροπολιτικών κέντρων, οι μεγάλοι ηπειρωτικοί Δήμοι, οι Δήμοι πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και οι μεγάλοι και μεσαίοι νησιωτικοί Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών προχώρησε στην εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.). Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Στο πλαίσιο της εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Άργους Μυκηνών, πραγματοποιήθηκε η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, η οποία περιλαμβάνει την καταγραφή των στοιχείων υπερκείμενου σχεδιασμού και ειδικότερα την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις εθνικές στρατηγικές και στρατηγικές περιφερειακού και επιπέδου, τη μελέτη των πολεοδομικών χαρακτηριστικών της περιοχής καθώς και την ανάλυση των πληθυσμιακών δεδομένων και κατανομής της κατοχής οχήματος και θέσεων στάθμευσης τα οποία αποτελούν τη βάση για τη χωροθέτηση των ηλεκτρικών φορτιστών. Επίσης μελετήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης εντός των ορίων του Δήμου, οι ειδικές θέσεις στάθμευσης Ι.Χ (όπως για παράδειγμα ΑμεΑ), θέσεις ΤΑΧΙ, λεωφορείων και φορτοεκφόρτωσης.

Τέλος χωροθετήθηκαν θέσεις στάθμευσης για οχήματα μικροκινητικότητας, σύμφωνα με τις αντίστοιχες Τεχνικές Οδηγίες του ΥΠΕΝ. Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Άργους Μυκηνών τέθηκε σε διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα σημεία φόρτισης, αλλά και για την ηλεκτροκίνηση γενικότερα μέσα από έρευνα ερωτηματολογίου.

Ως αποτέλεσμα προέκυψε ένα σύνολο 32, όπου συνολικά μαζί με τις θέσεις ΑΜΕΑ, τις θέσεις μικροκινητικότητας, τις θέσεις ταξί, τουριστικών λεωφορείων και φορτοεκφόρτωσης προτείνονται 109 θέσεις φόρτισης.

Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ: ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2020.

Σχόλια

newsletter banner anagnostis