home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Beat the quake! από το ΤΘΣ Ναυπλίου στον Πειραιά

Η ερευνητική παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο και επινόησης αποτελεί μια διεπιστημονική προσέγγιση στην Εκπαιδευτική Σεισμολογία.

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Beat the quake! από το ΤΘΣ Ναυπλίου στον Πειραιά
beat the quake din a

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 21:00, στην Αίθουσα Ω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί η ερευνητική παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο και επινόησης Beat the quake! η οποία αποτελεί μια διεπιστημονική προσέγγιση στην Εκπαιδευτική Σεισμολογία.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Εκπαιδευτική Σεισμολογία για το σχολείο και την κοινωνία: Διεπιστημονική προσέγγιση με καινοτόμες μεθόδους θεατρικής αγωγής και ψηφιακών τεχνολογιών (EduSeismArtTec)”, που εκπονείται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (ΕΑΑ) ως Φορέα Υποδοχής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (ΠαΠελ) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Εργαστήριο Τεχνολογικής Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών (ΠαΔΑ). Το ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), έχει τριετή διάρκεια και στοχεύει στη εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων θεατρικής αγωγής και θεατρικών πρακτικών (θέατρο της επινόησης, θέατρο ντοκουμέντο) σε συνδυασμό με σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες όπως η εικονική πραγματικότητα, η ολογραφική προβολή και η συνύπαρξη φυσικών και ψηφιακών ηθοποιών σε υβριδικά δρώμενα. Με αυτόν τον τρόπο τα αποτελέσματα της σεισμολογικής έρευνας εισχωρούν στην εκπαιδευτική κοινότητα (Εκπαιδευτική Σεισμολογία), ευαισθητοποιούν τον πληθυσμό έναντι του φαινομένου του σεισμού και τον καθιστούν, ως παρατηρητή των επιπτώσεων του σεισμού, συμμέτοχο στην επιστημονική διαδικασία της σεισμολογίας και σε επιχειρησιακές δράσεις Πολιτικής Προστασίας (Σεισμολογία των Πολιτών).

beat the quake din a 2 1

Συντελεστές παράστασης:

Υπεύθυνες καθηγήτριες – επιμέλεια παράστασης: Χριστίνα Ζώνιου (ΠαΠελ) και Άννα Τσίχλη (ΠαΠελ)

Επιστημονική επιμέλεια: Ιωάννης Καλογεράς (Επιστημονικός Υπεύθυνος, ΕΑΑ), Νικόλαος Μελής (ΕΑΑ) και Μαρία Ραγκούση (ΠαΔΑ)

Ενισχυτική διδασκαλία (θέατρο ντοκουμέντο): Ζωή Δρακοπούλου (ΠαΠελ)

Επιμέλεια ολογραφικής προβολής: Απόστολος Καστρίτσης (ΠαΔΑ)

Τεχνική υποστήριξη: Άγγελος Χαριτόπουλος, Παναγιώτης Μοναχέλης (ΠαΔΑ)

Σχεδιασμός Φωτισμών: Άγγελος Γουναράς (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

Σύμβουλος δημιουργικού και σκηνογραφίας: Pablo Berzal Cruz (Universidad Politécnica de Madrid)

Επιμέλεια κίνησης: Θέκλα Γουναρίδη (ΠαΠελ)

Μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνος Σοϊλέδης

Στην παράσταση συμμετέχουν οι φοιτήτριες/τές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Μαρία Γαληνού, Χρήστος Ζαραΐδώνης, Σωτηρία Ιγγλέζου, Ελένη Κοτζαμάνη, Θαλασσινή Μπιτσάνσκι-Γκουλιαμάκη, Αλέξανδρος Παπαθεοδώρου, Jon Ander Ribote, Σοφία Σιμοπούλου, Δέσποινα Φραγκουλίδου.

Ευχαριστούμε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την παραχώρηση της αίθουσας.

Πληροφορίες για κρατήσεις:

Η παράσταση δίνεται δωρεάν, αλλά απαιτείται η κράτηση θέσης στο σύνδεσμο https://forms.gle/19c9566dq5nRn6te8, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η κράτηση γίνεται μέχρι και την 4η Ιουνίου 2022. Η επιβεβαίωση της κράτησης θα γίνει την 5η Ιουνίου 2022 μέσω email που θα σας αποσταλεί.

E-mail επικοινωνίας: [email protected]

http://eduseismarttec.gein.noa.gr/

Σχόλια

newsletter banner anagnostis