home design 800x400

home design 1170Χ320

Νέα Κίος: Εξαιρετικές, εμπεριστατωμένες, πρωτότυπες και συγκινητικές παρουσιάσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το σεμινάριο πλαισιώθηκε με εισηγήσεις σχετικές με τον Μικρασιατικό Πολιτισμό, την ιστορία της Κίου της Βιθυνίας, τη Μικρασιατική Καταστροφή.
ΚΠΕ Νέας Κίου (9)

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου, υλοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου με τίτλο: «Αειφορική διαχείριση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από τους πρόσφυγες στη νέα τους πατρίδα».

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου και απευθυνόταν τόσο σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης από την Αργολίδα και περιοχές της Ελλάδας, των οποίων οι σχολικές μονάδες βρίσκονται κοντά σε προσφυγικούς οικισμούς Μικρασιατών και Ποντίων και υλοποιούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή ή το προσφυγικό ζήτημα, όσο και στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα το σεμινάριο παρακολούθησαν και τίμησαν με εξαιρετικές , εμπεριστατωμένες, πρωτότυπες αλλά και συγκινητικές παρουσιάσεις, σχετικές με τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή εκπαιδευτικοί από τα παρακάτω 16 σχολεία:

  1. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
  2. 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
  3. 4ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  4. 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
  5. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
  6. 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
  7. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
  8. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΦΑΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  9. 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  10. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  11. 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ
  12. 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  13. 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  14. 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
  15. 56ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ( ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ)
  16. 22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)

(Να σημειωθεί ότι οι παρουσιάσεις αυτές αποτελούν προϊόν ομαδικών εργασιών μαθητών και μαθητριών στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων)

Το σεμινάριο πλαισιώθηκε με εισηγήσεις σχετικές με τον Μικρασιατικό Πολιτισμό, την ιστορία της Κίου της Βιθυνίας, τη Μικρασιατική Καταστροφή, την προσφυγιά, τη μετάβαση από τη προσφυγικούς καταυλισμούς στους νέους τόπους εγκατάστασης των προσφύγων, τη ζωή των Κιωτών στη νέα τους πατρίδα.

Υλοποιήθηκαν 2 παράλληλα πρωτότυπα, εκπαιδευτικά, βιωματικά εργαστήρια για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, το πρώτο από τον κ. Γιάννη Σαρηγιάννη, Κλινικό Ψυχολόγο, καλλιτεχνικό Διευθυντή ΚΕΔΑΜ , με τίτλο: «Από το χθες στο σήμερα» και το δεύτερο από τον κ. Νίκο Στεφανόπουλο, εκπαιδευτικό, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Δ’Αθήνας με τίτλο: «Σαν τα τρελά πουλιά. Μ. Ιορδανίδου –Κανείς δε γίνεται πρόσφυγας με τη θέλησή του».

Την Κυριακή 22 Μαΐου έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στο Λασκαρίδειο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου
Ελένη Πανάγου
Γαρυφαλλιά Κλειάσσιου
Χάιδω Κόσσυβα

 

 

Σχόλια

ΕΥΧΕΣ ΕΟΡΤΩΝ

efxes fragkioudakis 2024 2025
poulas banner 2024
doris banner efxes2024
deyan banner efxes2024 2025
epimelitirio argolidas efxes xmas2024
newsletter banner anagnostis